More

  Богословијa у образовном систему Црне Горе?

  Састанак министарке др Весне Братић и ректора цетињске Богословије протојереја Гојка Перовића- Цетињска Богословија да буде дио образовног система Црне Горе
  Ресор министарке др Весне Братић, Министарство просвјете, науке, културе и спорта, активно ће учествовати у интегрисању најстарије школе у Црној Гори- цетињске Богословије у образовни систем Црне Горе.
  То су неки од закључака са данашњег састанка са ректором оцем Гојком Перовићем, свештеником Мирчетом Шљиванчанином и представницима ове школе.
  Тиме би једна од најстаријих образовних установа у Црној Гори основана давне 1863. године постала дио званичног образовног система Црне Горе и била уважена и помогнута од стране државних институција, казала је министарка Весна Братић.
  “Ако имамо у виду да у Црној Гори више од осамдесет одсто грађана јесу вјерници Српске православне цркве у Црној Гори, више је него логично да се цетињска Богословија акредитује и оствари сва законска права и статус који јој припадају а које до сада није имала”, поручила је она.
  Ректор ове школе протојереј Гојко Перовић је изразио задовољство због спремности министарке да учествује у активном дијалогу и раду на томе да ова школа постане дио званичног школског система Црне Горе. Он је казао да из Богословија не тражи ништа више од статуса који има исламска школа “Медреса” у Црној Гори као и да Богословија до сада није имала никакву помоћ од стране државних органа Црне Горе.
  “Ми ћемо у будућем периоду радити на усклађивању нашег програма са важећим школским програмом како бисмо што лакше интегрисали нашу школу у црногорски образовни систем”, казао је он.
  Састанак је протекао у веома конструктивној атмосфери а представници Министарства и Богословије су исказали спремност да у будућности још чвршће сарађују, како на превазилажењу овог иницијалног проблема тако и на унапређењу свих могућих облика сарадње.

  Pročitajte i ovo

  28,102FanovaLajkuj
  2,885PratilacaZaprati
  4PretplatnikaPretplatite se

  Povezani članci