More

    Kina: OZDRAVILO 92% oboljelih od koronavirusa!

    Pacijent može da bude otpušten iz bolnice nakon što su dobijena dva uzastopna negativna testa na koronu, sa razmakom od najmanje 24 časa.

    U Kini je otprilike 92 odsto oboljelih od virusa korona ozdravilo, pri čemu se taj broj povećava posljednjih nedjelja, izjavio je zvanični predstavnik Svjetske zdravstvene organizacije Tarik Jazarevič.

    – Od 81.000 slučajeva zaraženih virusom korona – preko 74.000 osoba se oporavilo (odnosno 92 odsto) i otpušteno je iz bolnice. Taj broj nastavlja da raste posljednjih nedjelja – rekao je on.

    Jazarevič je podsjetio da, u skladu sa preporukama SZO, pacijent može da bude otpušten iz bolnice nakon što su dobijena dva uzastopna negativna testa na koronu, sa razmakom od najmanje 24 časa.

    Podsjetimo, zvanični predstavnik Komiteta za zdravstvena pitanja Mi Feng saopštio je 29. marta da je Kina proglasila kraj epidemije.

    Najmanje 98,6 odsto velikih industrijskih preduzeća u Kini koji su zbog korone morali da prekinu proizvodu, ponovo počelo da radi.

    Ranije su mediji objavili da je u kineskoj provinciji Hubej (osim u Vuhanu), koja je poznata kao žarište širenja infekcije Kovid-19, nakon dva mjeseca obnovljen unutrašnji putnički avio-saobraćaj.

    Karantin je u Vuhanu i provinciji Hubej trajao od 23. januara.

    Kineske vlasti su 31. decembra obavijestile Svjetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom dijelu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je virus korona 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije dobio zvaničan naziv KOVID-19.

    Svjetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Prvi slučajevi zaraze ovim koronavirusom zabilježeni su krajem 2019. u Kini. Prema posljednjim podacima u svijetu je registrovano ukupno 785.807 slučajeva oboljelih od virusa korona, preminulo je 37.820 ljudi, a oporavilo se 165.659.

    Prema posljednjim podacima, u Kini je od početka pandemije bilo registrovano 81.439 slučajeva infekcije koronom, od kojih su 75.448 osobe ozdravile, dok su 3.300 umrle.

     

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci