More

    Preminula djevojčica, majka moli za pomoć!

    Podgoričanku Marijanu Bogavac, koja je nekoliko puta tražila pomoć nadležnih, jer nije mogla da prehrani tri ćerke, pogodila je još veća nesreća.Dvogodišnja ćerka Jelena preminula je jutros. To informaciju potvrdili su iz NVO Banka hrane.

    Bogavac je bila korisnik socijalne pomoći do uvođenja naknade za majke sa troje djece.

    Naknada je ukinuta, a Bogavac je bila u velikim finansijskim problemima mjesecima unazad.

    “Pokušavala je da radi i zaradi ali nije bilo dovoljno. Bile su bez struje zbog neplaćanja računa. Prijećeno im je iseljavanjem iz podstanarskog stana zbog dugovanja”, navodi se u fb objavi Banke hrane.

    Djevojčica je imala dijabetes koji je naslijedila od oca.

    “Znamo da je djevojčica Jelena imala šećer koji je naslijedila od oca, koji ih je napustio. Jutros su je modru našli. Zamolili bi vas, humane ljude da pomognete ovoj porodici u najtežem trenutku. Da im se nađete pri ruci, ukoliko imate snage za to”, istakli su u Banci hrane.

    Navode, takođe da je Banka hrane jutros obavijestila sve nadležne ustanove i zamolila ih za pomoć.

    “Informisali smo: Centar za socijalni rad, Sekretarijat za socijalno, ministra rada i socijalnog staranja, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, gradonačelnika, Opštinu Podgorica. Žiro ra­čun za po­moć ovoj po­ro­di­ci je kod So­ciete generale banke, broj 550-0100400472240-31 na ime Marijane Bogavac”, objasnili su u Banci hrane.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci