More

    Završen projekat osposobljavanja i zapošljavanja lica sa invaliditetom

    Dana 14.5.2021., Adv. Boris Zvicer, održao je konferenciju za medije povodom završtetka projekta osposobljavanja i zapošljavanja lica sa invaliditetom.

    Projekat ’’Bez ’presude’ prema osobama sa invaliditetom’’ Advokatske kancelarije Boris Zvicer, iz Podgorice, u saradnji sa partenerom , izabran je za finansiranje od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, po javnom pozivu za dodijelu bespovratnih sredstava za finansiranje prjekata zapošljavanja lica sa invaiditetom.
    Cilj ovog projekta je da se kroz osnaživanje, motivisanje i obrazovanje lica sa invaliditetom, i osposobljavanje za pojedine poslove, uz omogućavanje stručne prakse doprinese unapređenju ukupnog socio-ekonomskog razvoja i kvaliteta života lica sa invaliditetom u Podgorici.
    Projekat je trajao ukupno deset mjeseci,a realizacija je otpočela 15. jula. Prva dva mjeseca obuhvatali su razne pripremne aktivnosti,a od trećeg mjeseca otpočela je obuka polaznika- osposobljavanje za rad za zanimanja: asistent u advokatskoj kancelariji i arhivar. Ovu obuku proći će minimalno osam polaznika i ona je trajala tri mjeseca. Nakon završene obuke, pet polaznika zasnovalo je radni odnos u advokatskoj kancelariji, na radnom mjestu za koje se osposobljavanju, do kraja trajanja projekta, odnosno u vremenskom periodu od pet mjeseci.Od 15. Maja, tj. , nakon završetka projekta, advokatka kancelarija je obezbijedila zapošljavanje za dva polaznika, u vremenskom trajanju od devet mjeseci.
    Ovim projektom se posvetila posebna pažnja licima sa invaliditetom kroz set aktivnosti koje se odnose na izgradnju njihovog samopouzdanja i kapaciteta koji će im pomoći da se bolje pozicioniraju na tržištu rada, a a samim tim direktno će se uticati na smanjenje stope siromaštva među tom vulnerabilnom grupom.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci