A SA OVE STRANE DURMITORA? (VIDEO)

Prošlonedjeljni  izbori u Plužinama, kao uvertira pred niz lokalnih u većini crnogorskih opština, pokazala je da su Pivljani dosljedni i potpuno imuni na dešavanja na crnogorskom političkom nebu.

SNP je dobio 16 mandata, DPS pet, Demokratski front četiri, Demokratska Crna Gora četiri  i Socijaldemokrate jedan mandat.

Sa druge strane Durmitora, u opštini Žabljak, sa malo većim biračkim tijelom, izbori u nedjelju biće sve samo ne izvjesni kao u Plužinama. Kao dokaz je prvo poluvrijeme, predsjednički izbori u aprilu, kada je za Đukanovića glasalo 1161 građana, a za opozicione kandidate 1077 birača, svega 80-ak manje.

Ovako se glasalo na Žabljaku (FOTO)

Međutim, za izbore na lokalu opozicija je ušla prilično naoštrena, što se vidjelo i po kampanji, pa se očekuje  veća izlaznost, naročito studenata i velikog broja zaposlenih koji žive u glavnom i ostalim većim gradovima, a opozicione prvake hrabri i da je u Plužinama DPS  ostvario 40% odsto lošiji rezultat u odnosu na predsjedničke izbore mjesec dana ranije, pa rezultati na predsjedničkim ne moraju biti reper za lokalne…

Biće gusto na Žabljaku (FOTO)

IZVOR iz žabljačke opozicije, koji je aktivni učesnik svih izbora od uvođenja višestranačja, pa i ovih, tvrdi da je, na osnovu njegove statistike i matematike, jedini način da možda dođe do pobjede opozicije, 10-ak procenata veća izlaznost u odnosu na predsjedničke izbore (izašlo 73%). U suprotnom, vlast će sigurno i naredne četiri godine ostati nepromijenjena…

Zanimljiv će biti odnos nove snage na političkoj opozicionoj sceni, Demokrata, s jedne I koalicije DF-SNP strane.

Pogledajte šta su nosioci tri liste poručili stanovnicima najviše varoši na Balkanu na sučeljavanju na javnom servisu:

Veselin Vukićević, Pero Popović i Čedo Šljivančanin.

Kampanja je u proteklih mjesec dana bila prilično tolerantna, a u tom duhu se (vjerovatno) završava.

ODGOVORITE

Molimo, unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime