More

    DANAS EVROPLJANI PROLAZE U ČETVRTFINALE!

    Nakon jučerašnjeg možemo slobodno reći spektakla na Kazanj areni, gdje je Francuska savladala Argentinu 4:3 i duela Urugvaja i Portudala u kojem je slavila južnoamerička selekcija, program osmine finala nastavlja se danas utakmicama Španija – Rusija i Hrvatska – Danska.

    16.00h Španija – Rusija

    Šampion svijeta iz 2010. godine uspio je da u grupnoj fazi upiše jednu pobjedu i dva remija i tako kao prvi završi takmičenje, pa će u borbi za četvrtfinale igrati sa domaćinom koji sa druge pozicije ulazi u osminu finala. Rusi su nakon dvije ubjedljive pobjede u prva dva kola, poraženi od Urugvaja sa ubjedljivih 3:0, pa je pitanje da li “Zbornaja“ ima dovoljno kvaliteta da na pravi način parira jačim ekipama. Ipak, Rusi se  oslanjaju na domaći teren, kao i to da Španci nemaju jak tim kao prije osam godine. Istina, neke slabosti “Crvene furije“ viđene su u prvom dijelu turnira, ali mnogo više je stvari koji Špance svrstava čak i u red favorita za osvajanje pehara. Ovo će inače biti sedmi međusobni duel ove dvije reprezentacije otkako Rusija nastupa kao samostalna država, i u tom periodu su Španci upisali čak četiri pobjede, a samo dvije utakmice su završene neriješeno.

    20.00h Hrvatska – Danska

    Još jedan duel osmine finala u kojem će rivali biti dvije evropske selekcije. Hrvati su sa maksimalnim učinkom u grupi i sigurnom pobjedom protiv Argentine, kao prvi završili u grupi i predstavljaju možda i najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva. Ipak, to ih ne stavlja u baš velike favorite pred večerašnji susret, ali “Kockasti” su u prednosti u odnosu na selekciju evropskog prvaka iz 1992. Danska je pobjedom nad Peruom sebi napravila prolaz ka osmini finala, što je kasnije potvrdila remijima sa Australijom i Francuskom i tako na kraju završila takmičenje u grupi na drugom mjestu. U prethodnih pet međusobnih susreta i Hrvati i Danci upisali su po dvije pobjede, dok su jednom odigrali neriješeno.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci