More

    MOGU LI “SOMBREROSI” NASTAVITI SJEČU EX ŠAMPIONA SVIJETA?

    Na pola puta smo osmine finala i već smo dobili četiri učesnika četvrtfinala kojima će se danas pridružiti još dvije selekcije, dok će dvije pakovati kofere.

    Nakon jučerašnjih penal ruleta koji su bili kobni za Španiju i Dansku, a nakon kojih su se među osam najboljih našli Rusija i Hrvatska, danas se očekuju nova uzbuđenja, a od 16h snage će odmjeriti Brazil i Meksiko, dok će se od 20h sastati Švajcarska i Švedska.

    16.00h Brazil – Meksiko

    Petostruki šampion svijeta reklo bi se da je tempirao formu tokom takmičenja u grupi, pa tako nije oduševio ni u jednom od tri prethodna susreta. Sa Švajcarskom je igrao neriješeno, sa Kostarikom je tek u nadoknadi vremena uspio da postigne golove, a protiv Srbije nije naišao na jači otpor protivnika pa je lako došao do bodova. Brazil će imati priliku da pokaže u borbi za četvrtfinale da li je opravdano favorit broj jedan za osvajanje pehara. Protiv sebe će imati protivnika koji je imao promjenjiv nastup u grupi. Meksikanci su savladali favorizovanu Njemačku, potom i Koreju, ali su u trećoj utakmici podnijeli težak poraz od Švedske, koji ih zahvaljujući trijumfu Južne Koreje nad aktuelnim prvakom, nije koštao prolaza. Na prošlom Mundijalu su ove dvije selekcije u grupnoj fazi odigrale meč bez golova, a godinu dana kasnije je Brazil u prijateljskom meču pobijedio sa 2:0.

    20.00h Belgija – Japan

    Belgijanci su sa maksimalnim učinkom završili takmičenje u grupi i kao favoriti ulaze u duel sa Japancima. Zbog sjajnih rezultata, ali i igračkog kadra, od “Đavola“ se očekuje visok plasman, pa bi eventualna eliminacija večeras značila veliko iznenađenje. Japan je sa druge strane napravio veliki uspjeh i samim prolazom među 16, iako je bio autsajder u grupi sa Kolumbijom, Poljskom i Senegalom. Borbenost je njihovo najjače oružje, koje će im biti glavni adut i u duelu sa Belgijom. Današnji rivali krajem prošle godine odigrali su prijateljski susret u kojem je pobjedu odnijela Belgija rezultatom 1:0.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci