More

  MLADEN BOJANIĆ ide na crtu kandidatu DPS-a!

  Demokratski Front (DF) je na predsjedništvu odlučio da podrži Mladena Bojanića kao kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

  Nestranačku predsjedničku kandidaturu bivšeg poslanika i poznatog ekonomiste Bojanića, podržali su ranije u Demokratskoj Crnoj Gori i Građanskom pokretu URA.

  Da je kandidatura Bojanića kao predstavnika opozicije izvjesna potvrđeno je i ranije nezvanično i iz Demokratskog fronta, čije je Predsjedništvo danas donijelo konačnu odluku.

  U Bečićevoj i Abazovićevoj partiji su više puta isticali da “nestranački predsjednički kandidat, kojeg bi podržale sve opozicione partije, može pobijediti kandidata Demokratske partije socijalista (DPS)”.

  Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, koji je predložio svoju stranačku koleginicu Draginju Vuksanović za predsjednika, ranije je kazao da će “u slučaju opozicionog dogovora, SDP povući svoju kandidaturu”.

  “Ako u zadnji tren dođe do dogovora opozicije, mi ćemo dati ključni doprinos da taj dogovor zaživi”, kazao je ranije Krivokapić.

  Njega su ranije podržali i u grupi intelektualaca #Građanski.

  “Mladen Bojanić je u Crnoj Gori prepoznat kao stručnjak iz oblasti ekonomije i kao politički aktivan građanin koji želi da doprinese demokratskim promjenama u zemlji, istovremeno kritički promišljajući postupke političkih organizacija u čijem je radu do sada uzimao učešće i zalažući se za veće i transparentnije uključivanje građana u procese donošenja važnih odluka“, navodi se u otvorenom pismu grupe #Građanski opoziciji.

  Izvor: Vijesti

  Pročitajte i ovo

  28,102FanovaLajkuj
  2,885PratilacaZaprati
  4PretplatnikaPretplatite se

  Povezani članci