More

    Čitam večeras Sveto Pismo…

    Piše: Otac Nikola Pejović

    Čitam večeras Sveto Pismo i to onaj dio u kome Pontije Pilat ne može da nađe razlog da osudi Hrista, a boji se Ćesara i ne smije da ga pusti. Pošto je bio običaj da za praznik Pashe može jedan osuđenik da se pomiluje on ga izvede pred Jevreje i pita ih, koga da vam pustim Hrista ili Varavu(kriminalac, lopov i razbojnik)?
    I svi u glas povikaše, Varavu!!!!
    Prisjetih se ove slike u kojoj, dok razne Varave hodaju slobodno, naš Mitropolit u Centar Bezbjednosti čeka tužioca.


    I dok slušašmo i gledamo kako ovovremene Varave pljačkaju i ponižavaju narod i otimaju od sirotinje, valja se podsjetiti da nam je Bog u isto vrijeme poslao Mitropolita koji je samo par dana prije upokojenja pozvao svog sekretara i rekao mu, ” čuješ, oče Obren, imaš u mojoj ladici novac od moje penzije, sve što ste potrošili na moje liječenje uzmi odatle, nemoj slučajno iz crkvene kase”. U ovom činu se ogleda Mitropolitov odnos prema Bogu i prema narodu.
    Kako u vrijeme Hristovo tako i danas. Dok su mu pojedini klicali i nazivali ga sotonom, zaslijepljeni mržnjom, služili su ponizno i veličali one koji su pljačkali, krali i zavađali sopstveni narod.
    Dok je bio na zemlji, a siguran sam i sada sa neba on se moli: Oprosti im, jer ne znaju što čine!!!
    Ne znam kako će Bog suditi, ali svakim danom sam sve više uvjeren da će nas Bog prepoznati po tome kakav je naš odnos bio prema Mitropolitu Amfilohiju. Jer on vaistinu bješe čovjek Božiji i savjest Crne Gore!!

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci