More

    Njegova kancelarija je rijeka Tara! (FOTO, VIDEO)

    Razgovarali smo sa Radomanom Andesilićem, koji je nakon školovanja odabrao drugačiji poslovni put, povučen ljubavlju prema prirodi i adrenalinom, zamijenio je kancelariju prirodom. Danas ovaj diplomirani pravnik vodi svoju rafting agenciju Wild Adventure Montenegro, skiper je i ronilac.

    Kada neko završi pravni fakultet, logičan slijed događaja je usavršavanje na tom polju, advokatski ispiti, rad u državnim organima. Kod tebe to ipak nije slučaj?

    Vrlo često u konverzaciji sa turistima, našim posjetiocima koji stižu iz raznih dijelova svijeta budem suočen sa sičnim pitanjem . Po završetku studija, zbog različitih okolnosti nije se javila potreba kako u državnom tako i u privatnom sektoru za kadrom koji je završio pravni fakultet državnog univerziteta.

    Kao neko ko govori dva svjetska jezika, visokoškolac, okolnosti su me natjerale da se borim i da radim mnoge stvari od građevine, preprodaje automobila, do ronjenja i evo konačno raftinga. Ljubav prema raftingu i rijeci Tari se rodila na predlog mog brata Miloša koji nekoliko godina prije mene kroz skiperski posao spoznao ćudi ove evropske ljepotice, a koji je bio uporan da se i ja okušam u poslu skipera. I tako prije gotovo deceniju, desila se ona, jedinstvena i neponovljiva, rijeka Tara…

    Svoje široko obrazovanje, poznavanje jezika, si iskoristio da na najbolji moguci nacin turistima širom svijeta prezentujes ljepote sjevera Crne Gore?

    Naš ponos, rijeka Tara i njen kanjon ne treba puno opisivati, već samo posjetiti, a ona jednostavno svojom ljepotom i posebnošću plijeni svakog posjetioca, ma sa kog meridijana dolazio. Smatram da je svaki turistički uposlenik, ambasador svoje zemlje i zadatak svakog od nas je da našu Crnu Goru predstavimo na način na koji to ona i zaslužuje. Ja se, u mjeri kojoj znam, trudim da je što bolje prikažem.

    Sta za tebe, kao rodjenog Pljevljaka, predstavlja Tara?

    Kako voljeti rijeku, mene je naučila Ćehotina, manje poznata ali ništa manje lijepa crnogorska rijeka. Rođen sam i prve korake sam napravio pored Ćehotine, koja je nažalost žrtvovana za dobrobit svih nas. Ćehotina je rijeka od koje sam sazdan, nažalost zbog potrebe širenja industrijske zone površinskog kopa rudnika uglja  silom prilika smo razdvojeni, ali na sreću, njenu ljepotu sam prepoznao u pjenušavim bukovima Tare, virovima koji obiluju ribom, kanjonu kojem se divi cijeli svijet.  

    Na koji način pokusavas da za vrijeme raftinga opišeš svu divljinu najljepšeg kanjona na svijetu turistima iz Australije, Južne Afrike sve do Kanade?

    Ono što se trudim da približim gostima je, osim spektakularne prirode i istorija ovog kraja, specifičnosti kao i tradicija  u koju je i rijeka Tara itekako utkana. Moja đedovina je Komarnica, šavničko selo u podnožju Durmitora, te sam i korijenima vezan za Durmitorski kraj, pa je promocija ovog dijela Crne Gore, moja lokalpatrotska dužnost.

    Dokaz da uživas u adrenalinu je osim raftinga i jos jedno zanimanje, ronilaštvo? Često si angažovan i na tom polju?

    Ljubav prema ronjenju se rodila od ranog djetinjstva, uživao sam još kao dijete u obilju i raznovrsnosti životinjskog svijeta koji posjeduju naše rijeke i more. Povremeno sam angažovan i od strane nekih kompanija ili privatnih lica za poslove koji se obavljaju ispod vode, te tako spajam posao i zadovoljstvo.

    Poruka svima koji ce posjetiti i onima koji se misle da li ići na rafring Tarom i posjetiti Durmitor?

    Jedinstvena rijeka, neponovljiv kanjon, nezaboravna avantura… Kratko i jasno, dođite i uvjerite se!

     

     

     

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci