More

    Advokat Zvicer: Pozivamo osobe za invaliditetom sa evidencije Biroa rada

    Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori i mjere i preporuke koje su na snazi, umjesto planirane konferencije za medije, ovim putem obavještavamo javnost o aktivnostima koje ćemo u narednom periodu preduzeti, a povodom projekta finansiranog od strane  Zavoda za zapošljavanje Crne Gore za zapošljavanje lica sa invliditetom.

    Projekat  ’’Bez ’presude’ prema osobama sa invaliditetom’’  Advokatske kancelarije Boris Zvicer, iz Podgorice, u saradnji sa partnerom, izabran je za finansiranje od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, po javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaiditetom.

    Cilj  ovog projekta je da se kroz osnaživanje, motivisanje i obrazovanje lica sa invaliditetom, i osposobljavanje za pojedine poslove, uz omogućavanje stručne prakse doprinese unapređenju ukupnog socio-ekonomskog razvoja i kvaliteta života lica sa invaliditetom u Podgorici.

    Projekat traje ukupno deset mjeseci,a realizacija je otpočela 15. jula. Prva dva mjeseca obuhvataju razne pripremne aktivnosti,a od trećeg mjeseca počinje obuka polaznika- osposobljavanje za rad za zanimanja: asistent u advokatskoj kancelariji i arhivar.

    Ovu obuku proći će minimalno osam  polaznika  i ona će trajati tri mjeseca. Nakon završene obuke, pet polaznika zasnovaće radni odnos u advokatskoj kancelariji, na radnom mjestu za koje se osposobljavanju, do kraja trajanja projekta, odnosno u vremenskom periodu od pet mjeseci. Takođe, nakon završetka projekta, advokatka kancelarija će obezbijediti zapošljavanje za minimum dva polaznika, u vremenskom trajanju od najmanje devet mjeseci.

    Ovim projektom će se posvetiti posebna pažnja licima sa invaliditetom kroz set aktivnosti koje se odnose na izgradnju njihovog samopouzdanja i kapaciteta koji će im pomoći da se bolje pozicioniraju na tržištu rada, a a samim tim direktno će se uticati na smanjenje stope siromaštva među tom vulnerabilnom grupom.

    Ovim putem pozivamo osobe za invaliditetom sa evidencije Biroa rada, da se , ukoliko su zainteresovani za učešće u ovom projektu, obrate našoj kancelariji, na mail: .

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci