More

    Feniks sa Enfilda

    Nakon prve utakmice između Barse i Liverpula, u kojem je katalonski gigant slavio sa velikih 3:0, i poslije još jednog impresivnog izdanja Mesija, fudbalska Evropa je već vidjela u finalu španski tim, a mnogi su ih vidjeli i na krovu Evrope.

    Ipak, u Liverpulu su mnogi potajno, a oni hrabriji i javno, prizivali instanbulsko finale iz 2005. godine, kada je tada četa Rafe Beniteza napravila pravo čudo na koje istinske ljubitelje fudbala ne treba posebno ni podsjećati.

    Dobro pamti Stari kontinent briljantno drugo poluvrijeme Džerarda, Šmicera, Dudeka i ostalih, ali Engleska ne bi bila to što jeste za klupski fudbal da se ta čuda ne dešavaju makar jednom u deset godina.

    Jirgen Klop, možda najomiljeniji trener današnjice, “kuvao” je u razmaku između dvije utakmice ono što mu nijedan navijač “redsa” neće nikada zaboraviti.

    Mesi i ekipa krenuli su u svom stilu u revanšu, dva puta se spetljali pred golom motivisanog domaćina i onda je uslijedila prava fudbalska rapsodija u crvenom, koju je bilo privilegija gledati. Jedan gol, pa nakon pauze drugi, pa treći i onda četvrti za potpuni potop Barselone i za žurku do zore u liverpulskim pabovima.

    Fudbal je još jednom dobio bitku, jer je sada već dosadna krilatica, kako je lopta okrugla i da je sa njom sve moguće, još jednom dobila svoju potvrdu. Ali je ovaj meč potvrdio i da je fudbal sve, samo ne dosadan i da veliko srce može da pobijedi velike svote novca.

    Definitivno uživamo u završnici najboljeg klupskog takmičenja na planeti. Petostruki šampion Evrope se digao iz pepela, i večeras će nakon još jednog ubudljivog duela, dobiti rivala, Totenhem ili Ajaks, a onda nam ostaje da čekamo veliko madridsko finale koje je zakazano za 1. jun.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci