More

    BLUEBERRY GREEN- idealan mix za hladna jutra!

    Juice&Salad  iz svoje bogate ponude zdrave hrane, ove nedjelje izdvaja Blueberry Green koji svojim ukusom ali i sastojcima (čije ćemo benefite po organizam objasniti u tekstu), čini idealnim doručkom, užinom, ali i obrokom koji će podstaknuti varenje i pojačati imuni sistem.

    Blitva

    U blitvi su prisutni i vitamin C, E i A, koji su izuzetno moćni antioksidansi, a i neophodna jedinjenja za funkcionisanje brojnih fizioloških procesa u ćeliji. Vitamin C je u blitvi zastupljen u količini koja zadovoljava 33% od preporučene doze, na 100 g svježeg proizvoda. Istraživanja ukazuju da hrana bogata vitaminom C pomaže da se održi funkcija vezivnog tkiva, sprečava deficijenciju gvožđa i pomaže organizmu da se izbori sa infektivnim agensima, tako što jača imunitet.

    Spanać 

    Prirodni je izvor vitamina, minerala i vlakana. Bogat je fitonutrijentima, posebno beta-karotenom i luteinom, koji ga čine povrćem sa dosta antioksidanasa koji štite ćelije organizma.

    Borovnica – magično voće

    Voće sa velikom nutritivnom vrijednošču, a naučna istraživanja su pokazala kako štite od bolesti srca i krvnih sudova te imaju proivuupalno delovanje. Takođe, podstiču razgradnju masti u tijelu i mogu sniziti povišen krvni pritisak.

    Zdravstvene prednosti borovnica dolaze uglavnom od visokog nivoa antocijana, za kog se ustanovilo da je jedan od najmoćnijih antioksidanata.

    Banana

    Voće koje ne sadrži masnoće i holesterol. Bogata je kalijumom, manganom, vitaminima B6 i C i vlaknima. Prosečna banana ima oko 110 kalorija.

    Kikiriki puter

    Prava riznica važnih sastojaka koji čuvaju vaše zdravlje i štite od mnogih bolesti!

    Puter od kikirikija sadrži visok procenat masnoće (oko 49%), ali većina tih masnoća su nezasićene masnoće, čak 80 odsto. To znači da utiče na holesterol u krvi tako što smanjuje nivo onog lošeg, povećava nivo dobrog holesterola i povećava prisustvo mononezasićenih kiselina u krvi, prije svega oleinske. Time sprečava začepljenje arterija i štiti od srčanih bolesti.

    Chia sjemenke

    Plod su biljke iz porodice metvice. Porijeklom iz Meksika i Gvatemale bila je bitna u prehrani drevnih naroda Maja i Asteka koji su joj dali ime “Chia”, što na nihovom jeziku znači “jak” ili “moćan”.

    Mlijeko od soje

    Sastav ovog mlijeka je filtrirana voda i zrna soje. Ne sadrži laktozu, smanjena količina holesterola i masti. Bogatstvo proteina i kalcijuma. Snižava krvni pritisak…

    Blueberry Green je, uvjerili smo se, idealan mix namirnica za naš imunitet!

    Za više informacija pratite Instagram i Facebook nalog…

    Vaš Juice&Salad

     

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci