“logo”/

Juice&Salad  iz svoje bogate ponude zdrave hrane, ove nedjelje izdvaja Blueberry Green koji svojim ukusom ali i sastojcima (čije ćemo benefite po organizam objasniti u tekstu), čini idealnim doručkom, užinom, ali i obrokom koji će podstaknuti varenje i pojačati imuni sistem.

Blitva

U blitvi su prisutni i vitamin C, E i A, koji su izuzetno moćni antioksidansi, a i neophodna jedinjenja za funkcionisanje brojnih fizioloških procesa u ćeliji. Vitamin C je u blitvi zastupljen u količini koja zadovoljava 33% od preporučene doze, na 100 g svježeg proizvoda. Istraživanja ukazuju da hrana bogata vitaminom C pomaže da se održi funkcija vezivnog tkiva, sprečava deficijenciju gvožđa i pomaže organizmu da se izbori sa infektivnim agensima, tako što jača imunitet.

Spanać 

Prirodni je izvor vitamina, minerala i vlakana. Bogat je fitonutrijentima, posebno beta-karotenom i luteinom, koji ga čine povrćem sa dosta antioksidanasa koji štite ćelije organizma.

Borovnica – magično voće

Voće sa velikom nutritivnom vrijednošču, a naučna istraživanja su pokazala kako štite od bolesti srca i krvnih sudova te imaju proivuupalno delovanje. Takođe, podstiču razgradnju masti u tijelu i mogu sniziti povišen krvni pritisak.

Zdravstvene prednosti borovnica dolaze uglavnom od visokog nivoa antocijana, za kog se ustanovilo da je jedan od najmoćnijih antioksidanata.

Banana

Voće koje ne sadrži masnoće i holesterol. Bogata je kalijumom, manganom, vitaminima B6 i C i vlaknima. Prosečna banana ima oko 110 kalorija.

Kikiriki puter

Prava riznica važnih sastojaka koji čuvaju vaše zdravlje i štite od mnogih bolesti!

Puter od kikirikija sadrži visok procenat masnoće (oko 49%), ali većina tih masnoća su nezasićene masnoće, čak 80 odsto. To znači da utiče na holesterol u krvi tako što smanjuje nivo onog lošeg, povećava nivo dobrog holesterola i povećava prisustvo mononezasićenih kiselina u krvi, prije svega oleinske. Time sprečava začepljenje arterija i štiti od srčanih bolesti.

Chia sjemenke

Plod su biljke iz porodice metvice. Porijeklom iz Meksika i Gvatemale bila je bitna u prehrani drevnih naroda Maja i Asteka koji su joj dali ime “Chia”, što na nihovom jeziku znači “jak” ili “moćan”.

Mlijeko od soje

Sastav ovog mlijeka je filtrirana voda i zrna soje. Ne sadrži laktozu, smanjena količina holesterola i masti. Bogatstvo proteina i kalcijuma. Snižava krvni pritisak…

Blueberry Green je, uvjerili smo se, idealan mix namirnica za naš imunitet!

Za više informacija pratite Instagram i Facebook nalog…

Vaš Juice&Salad