More

    KO KAŽE DA NA SJEVERU NEMA POSLA? (FOTO, VIDEO)

    Veljko Ostojić, vlasnik rafting agencije Ostojić company, govorio je za Objektiv o potencijalima koje  sjever Crne Gore nudi ljudima za razvoj biznisa. Upravo se  on pokazao kao odličan sagovornik, zbog niza različitih poslovnih ideja koje je pokrenuo u Pljevljima i na Žabljaku.

    Rafting agencija Ostojić company, koja je već više decenija domaćin na rijeci Tari kako stranim tako i domaćim gostima, je primjer da turizam ne moramo učiti ni od  koga, već da je dovoljno objediniti tradicionalnu gostoljubljivost i nevjerovatnu prirodu Suze Evrope, što se pokazalo kao dobitna kombinacija i rezultat je – turista željnih da upoznaju  Taru i Durmitor je iz godine u godinu sve više!

    Gepostet von Rafting Tara – Ostojić Company am Montag, 30. April 2018

    ,,Kako bi podizali nivo rafting usluge iz godine u godinu, neophodna su konstantna ulaganja, kako u vozni park, za kupovinu novih čamaca, najsavremenije rafting opreme (obuće, odjeće, kacige), tako i u nepokretnu infrastrukturu.  Od ove sezone, možemo se pohvaliti da smo uz naš ponos, restoran Suza Evrope, završili i dodatni objekat, kako bi se našim gostima koji dođu na rafting pružio puni komfor i usluga. Svi objekti su izgrađeni kompletno od drveta, u duhu ove nevjerovatne divlje prirode, kako bi ambijent bio autentičan i u skladu sa Tarom” , kazao je Veljko Ostojić, naglasivši da su ove godine oboreni svi rekordi što se tiče broja gostiju.

    Restoran ,,Suza Evrope” je 2013. godine do temelja izgorio, što nije obeshrabrilo ovog vrijednog čovjeka da napravi još reprezentativniji objekat, restoran i smještaj za turiste.

    Međutim, sezona raftinga traje pet mjeseci , od maja do oktobra. Naš sagovornik tvrdi da je zabluda da se danas može živjeti od sezonskih, ljetnjih poslova u turizmu, i da je neophodno angažovati se na ostalim poljima u međusezoni.

    Veljko je svoje imanje na Đurđevića Tari osim restorana i smještajnih kapaciteta za goste raftinga, obogatio i sa velikim brojem, od preko 70 košnica. Kaže da rad oko pčela iziskuje veliki trud i pažnju.

    Kad rafting sezona prođe, u oktobru, kreće posao u Pljevljima, gdje je Ostojić razvio na svom placu Auto Otpad prije 10-ak godina, gdje se zaposleni bave prodajom polovnih auto dijelova i servisom automobila, otkupom vozila, željeza, bakra, aluminijuma.

    Na kraju dana, stiže na Žabljak, gdje uveče u kafiću ,, Paradiso” i poslovnoj agenciji ,,Suza Evrope” , okuplja sve zaposlene, da se planiraju nove radne aktivnosti, organizovanjem džip tura, kanjoningom, zip lajnom…

    Veljko, na kraju razgovora, poručuje svima koji imaju zemlju na sjeveru Crne Gore, a nemaju ili im se ne dopada posao kojim se bave, da je valorizuju najprije kroz  poljoprivredu, a da će se niz ideja i mogućnosti vremenom otvarati, a tako će i  sjever kao prirodno naš najbogatiji region biti mjesto gdje će se svi utrkivati da dođu.

     

     

     

     

     

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci