More

    U mome srcu plava boja sja! (FOTO)

    Lokal patriotizam, uz ljubav prema svom gradu, podrazumijeva i strast prema klubu. Evo kako je tu ljubav, jedan od Varvara, Stefan Radošević podijelio, pod utiskom istorije koja je sinoć ispisana u ,,Morači”…

    ,,Uz svo dužno poštovanje svim reprezentativnim selekcijama Crne Gore, čije utakmice doživljavam kao poseban praznik, Budućnost je ipak… Budućnost!

    Istinska prva ljubav, tu iz dvorišta. Crna Gora prije Crne Gore, Najlakši odgovor iz djetinjstva koji izaziva konfuziju na ona idiotska jesi-li-za-Partizan-ili-Zvijezdu pitanja. Plavi PUNK u tadasnjem crno/crveno-bijelom sistemu.

    Kao djetetu, roba mi se kupovala sa “Evo, plava je majica/dukserica/kapa, kao Buducnost..” i jedino takvom manipulacijom bih je prihvatio. Svaka sveska i školska klupa je morala da ima njeno ime, a bar jedan zid spavaće sobe njen grb. Sa 15 godina se zbog nje bježalo za BG, a nekad i pjesačilo 15-16 km (“To je za mene bila šetnja…”).
    Nije nikad bilo bitno “protiv koga”, jer se zna “zbog koga”.


    Nije bio potreban Bari ‘91 da bi se zavoljela, niti vječiti derbi da bi imao motivaciju da je vidiš.
    Mozda ja to jednostavno ne shvatam, mozda nikada nisam ni imao pravo izbora… Kao da je bila moja od rodjenja. Dio porodice.

    Zbog nje se najvise radovalo i plakalo. I to uglavnom plakalo, ako si paralelno pratio i fudbal. Sad su i te suze prerasle u lijepa sjećanja koja su spasila jedno ispolitizovano djetinjstvo.

    Zbog nje postoji jedno mjesto, sigurno JEDINO u Crnoj Gori koje je imuno na imbecilne podjele nakaznog nam drustva. I na tom mjestu se ,,okupljaju” najveći huligani, divljaci… Stajati s njima je uvijek bila privilegija. Kontra. Sloboda.

    Nadam se (ili to samo moj glupi ego voli da fantazira) da sam bar malo svojim prisustvom svih tih godina doprinio da ovaj grad danas ovoliko diše za ovaj klub.

    Podgorička Budućnost.
    Bila je i ostala, do dana današnjeg, najiskrenija emocija.

    P.S. Prastaj Crna Goro…”

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci