More

    Novak Đoković je najbolji teniser decenije!

    Specijalizovani teniski sajt “Tennis.com” proglasio je Novaka Đokovića najboljim teniserom decenije.

    Iako se radi o velikom priznanju u svijetu tenisa, ova odluka može se smatrati potpuno logičnom. Od samog početka ove decenije Novak Đoković jednostavno je bio dominantan. Poklopilo se da u ovoj deceniji Srbin igra tenis života.

    Na početku iste 2011. prvi put je postao prvi teniser svijeta, a te godine je osvojio tri grend slem trofeja. Od ukupno 16 čak 15 ih je osvojio baš u ovoj deceniji, daleko više od svojih najvećih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala, od kojih je i više vremena proveo na prvom mjestu ATP liste.

    Posebno je bio upečatljiv Đoković u čitavoj 2015. i polovinom 2016. kada je vezao titule na sva četiri grend slema i posta prvi teniser od Roda Lejvera kojem je to pošlo za rukom. Čak ni kriza i odsustvo na pobedničkim postoljima od tog Rolan Garosa 2016. do Vimbldona 2018. nije pomračilo utisak da je Nole ipak bio najbolji u poslednjih 10 godina. Sam taj povratak na vrh započet osvajanjem Vimbldona prošle godine bio je veoma upečatljiv, pošto je vezao još i US Open i Australijan Open, gde je u finalu nikada ubjedljivije savladao Rafaela Nadala.

    Ipak, možda i najupečatljiviji momenat Novakove decenije bilo je ovogodišnje finale Vimbldona u kojem je u pet setova, u najdužem vimbldonskom finalu, savladao Rodžera Federera, čak spasavši dvije vezane meč lopte na servis Švajcarca.

    Na gren slemovima ima učinak ove decenije 216 pobeda i 24 poraza, a ukupno 627 pobeda i 100 poraza.

    Izvor: Sportklub.rs

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci