More

    DAN KAD JE ZVEZDA ZASIJALA NA KROVU SVIJETA! (VIDEO)

    Na današnji dan, pre 27 godina, Crvena zvezda se popela na vrh svijeta i osvojila Interkontinentalni kup u Tokiju pobjedom nad čileanskom ekipom Kolo Kolo (3:0), što je najveći uspjeh u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala.

    Pred 60.000 gledalaca na Nacionalnom stadionu u Tokiju Zvezdi je trijumf protiv šampiona Južne Amerike donio Vladimir Jugović (dva gola) i Darko Pančev, bez obzira što je od 43. minuta igrala sa igračem manje zbog isključenja Dejana Savićevića.

    Crveno-bijeli su uradili ono što nijedan rugi tim iz istočne Evrope nije – peharu Kupa šampiona iz Barija u istoj godini pridodali su i titulu prvaka svijeta.

    Ni ratno stanje u zemlji, ni odlazak dobrog dijela šampionskog sastava (Prosinečki, Stojanović, Binić…), ni nesuglasice sa upravom oko premija za pobjedu, nisu omele fudbalere Crvene zvezde da se izdignu iznad situacije i ispišu nove stranice istorije.

    “Bili smo svi kao jedan, ne smemo da zaboravimo građanski rat i krvavi sukob i da smo u takvim okolnostima odoleli svim pritiscima. Posle toliko godina i sa ove ta. ke, sve to mnogo mirnije gledam”, pričao je trener tadašnje ekipe Vladica Popović.

    Zvezdin tim iz Tokija: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci