More

    KO JE ISTINSKA OPOZICIJA U CRNOJ GORI? (ANKETA)

    Osim  mora identitetskih pitanja kojim nas partije, razne organizacije i pojedinci zapljuskuju mjesecima preko medija, još jedna stvar odavno je  hronična, dugoročno neizlječiva. Nesloga opozicije, prepucavanja, ,,čašćavanje” uzrečicom  ,, udbaši” postale su gotovo svakodnevnica među opozicionim strankama.

    Ubjeđivanje da su oni baš oni pravi, tvrdi opozicionari, a da su njihove opozicione kolege u dosluhu sa vlašću, priča je koja je toliko puta ispričana da više nikoga posebno ne uzbuđuje.

    U izjavama, objavama,  akcentuju se prošla vremena, kada su neke stranke iz opozicije prećutale, aminovale ili dale punu podršku odlukama DPS-a.

    DEMOKRATSKI FRONT – Najglasniji borci protiv režima i njihovog lidera.  Bojkot ,,Sinđinog parlamenta”, nakon neuspjelog (još uvijek nedokazanog) državnog udara, upravo  je, na iznenađenje mnogih prekinut od strane njih, najglasnijih boraca protiv režima, i u parlamentu i van njega.

    Ulazak u parlamentarne odbore još jedno je iznenađenje, a  Demokrate, koje im  preuzimaju primat kao lideri opozicije, ovakve odluke nazivaju uvodom u DPS-DF koaliciju. Zvuči nezamislivo.

    Za sebe kažu da su najugroženiji politički subjekt u Evropi, a njihovi opozicioni protivnici tvrde da oni koji najviše galame protiv vlasti, najčešće su, iza zavjese, najbliži režimu…

    DEMOKRATSKA CRNA GORA – Od formiranja do danas, stalno rastuća stranka, koja je izmijenila strukturu crnogorske političke (opozicione) scene, što je uznemirilo ,,doživotne” opozicionare, koji ih optužuju da su pritajeni Srbi (SDP i neke procrnogorske opozicione partije)ili  Crnogorci  (prosrpske partije).

    Dosljednost u bojkotu parlamenta i odbijanju svakog dogovora i razgovora sa vlašću, sužava prostor protivnicima za napade, pa to čine udarima na najistaknutije funkcionere Demokrata.

    Navodni plagijat magistarskog rada, državljanstvo predsjednika opštine Kotor, skorašnji napadi na budvanske funkcionere  i ostale, čini se sinhronizovane medijske akcije u istoj, a nekad i većoj mjeri sprovode njihove kolege opozicionari nego protivnici iz redova vlasti. Ne djeluje da će Demokrate prestati da rastu i šire svoju partijsku infrastrukturu, pa ni napadi neće izostajati…

    SNP – partija koja je cijepanjem i odvajanjem raznih frakcija (koje  su postajale ozbiljniji politički subjekti) svaki put gubila dio svog identiteta, pa danas (osim snage u par opština, Berane, Plužine), sem prepoznatljivog imena, nije mnogo toga ostalo…

    URA – građanska stranka, uz Demokrate, takođe je pokazala dosljednost i nastavila sa bojkotom skupštine.  Njihovi protivnici u opoziciji često podsjećaju da su izdanak Pozitivne Crne Gore, koja je sebe osudila na nestanak sa političke scene podizanjem ruku nekih od čelnika stranke, za podršku Vladi prije par godina.

    SDP-u se, od strane ostalih opozicionih kolega, spočitava dugogodišnje bitisanje u ovakvoj vlasti, i da su oni poslednji koji imaju pravo da kritikuju današnje stanje u državi. Oni na napade odgovaraju, da su često, dok su bili vlast, bili kočnica krađi, korupciji,  rasprodaji državne imovine.

    Prava Crna Gora, Demos, Crnogorska, Ujedinjena Crna Gora… ako ne misle da se igraju sa živcima opozicionih glasača (census) kad izbori dođu na dnevni red,  vjerovatno će se priključiti najbliskijim političkim opcijama…

    A šta vi mislite,

    Ko je istinska opozicija u Crnoj Gori?

    Pogledaj rezultate

    Loading ... Loading ...

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci