More

    Upoznajte se sa Đorđijem Blažićem – kandidatom za predsjednika!

    Upoznajte se sa biografijom Đorđija Blažića, jednog od kandidata za predsjednika Crne Gore.
    Rođen je 1957. godine u Nikšiću.
    Blažić je 1981. godine završio Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore.
    Osam godina kasnije magistrirao je na beogradskom Pravnom  fakultetu odbranivši temu „Ostvarivanje prava na stan radnika u udruženom radu“, da bi sedam godina kasnije, na istom fakultetu doktorirao odbranivši temu „Inspekcije u pravnom poretku SRJ“.
    Krajem osamdesetih bio je direktor pravnog sektora u bordu direktora kompanije „Titex“, 1991. godine zamjenik sekretara Sekretarijata za inspekcijske poslove, da bi potom postao Glavni upravni inspektor u Ministarstvu pravde.
    Profesor Blažić je na mjestu pomoćnika ministra pravde bio punih 9 godina, od 1993. do 2003. godine.
    Bio je i predavač i na Fakultetu organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu u periodu 2002-2004 godina, profesor na Policijskoj Akademiji u Danilovgradu…
    Danas, kandidat za predsjednika je Dekan Fakultetaza državne i evropske studije iz Podgorice, i profesor na predmetima: Osnovi javne uprave, Lokalna samouprava, Država i
    javna uprava, Upravni postupci i Komparativno pravo EU; Profesor na Pravnom fakultetu,
    Internacionalni Univerzitet Novi Pazar na predmetima: Uvod u pravo, Upravno pravo, Prekršajno pravo, Službenički sistem i Upravni sistemi; Profesor na Pravnom fakultetu, Univerzitet Mediteran Podgorica na predmetu Upravno pravo.
    Izvor: FDES

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci