More

  Upoznajte se sa Đorđijem Blažićem – kandidatom za predsjednika!

  Upoznajte se sa biografijom Đorđija Blažića, jednog od kandidata za predsjednika Crne Gore.
  Rođen je 1957. godine u Nikšiću.
  Blažić je 1981. godine završio Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore.
  Osam godina kasnije magistrirao je na beogradskom Pravnom  fakultetu odbranivši temu „Ostvarivanje prava na stan radnika u udruženom radu“, da bi sedam godina kasnije, na istom fakultetu doktorirao odbranivši temu „Inspekcije u pravnom poretku SRJ“.
  Krajem osamdesetih bio je direktor pravnog sektora u bordu direktora kompanije „Titex“, 1991. godine zamjenik sekretara Sekretarijata za inspekcijske poslove, da bi potom postao Glavni upravni inspektor u Ministarstvu pravde.
  Profesor Blažić je na mjestu pomoćnika ministra pravde bio punih 9 godina, od 1993. do 2003. godine.
  Bio je i predavač i na Fakultetu organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu u periodu 2002-2004 godina, profesor na Policijskoj Akademiji u Danilovgradu…
  Danas, kandidat za predsjednika je Dekan Fakultetaza državne i evropske studije iz Podgorice, i profesor na predmetima: Osnovi javne uprave, Lokalna samouprava, Država i
  javna uprava, Upravni postupci i Komparativno pravo EU; Profesor na Pravnom fakultetu,
  Internacionalni Univerzitet Novi Pazar na predmetima: Uvod u pravo, Upravno pravo, Prekršajno pravo, Službenički sistem i Upravni sistemi; Profesor na Pravnom fakultetu, Univerzitet Mediteran Podgorica na predmetu Upravno pravo.
  Izvor: FDES

  Pročitajte i ovo

  28,102FanovaLajkuj
  2,885PratilacaZaprati
  4PretplatnikaPretplatite se

  Povezani članci