More

  Rukako Fujihira Kosovich planira da pokloni 200.000 dolara KCCG

  Posredstvom advokatske kancelarije Vujisić & Vukotić, JZU Klinički centar Crne Gore se obratila g-đa Rukako Fujihira Kosovich, udovica dr Dušana Kosovića, psihijatra, sa namjerom da donira sredstva u visini od 200.000,00 USD za opremanje nove Klinike za psihijatriju u okviru Kliničkog centra Crne Gore Namjera g-đe Rukako Fujihira Kosovich je da se predmetna sredstva iskoriste za opremanje odjeljenja u pomenutoj klinici, kao i za osavremenjavanje biblioteke koja će biti sastavni dio ove klinike, navodi se u Predlogu ugovora o donaciji za opremanje Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Crne Gore, objavljenog na sajtu Vlade.Akademik Dušan Kosović umro je 28. juna 2015. godine u Herceg Novom u 89. godini.

  Rođen je 1926. godine u Gornjim Trepčima kod Nikšića. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a gimnaziju u Nikšiću.

  Medicinski fakultet završio je u Beogradu, gdje je i specijalizirao neuropsihijatriju. Tri godine kasnije odazvao se pozivu Medicinskog centra pri Njujorškom univerzitetu, gdje je proveo dvije godine na specijalizaciji.

  Po povratku u domovinu, osnovao je psihijatrijsko-neurološku službu u Crnoj Gori koja do tada nije postojala. Nakon toga, ubrzo opet odlazi u SAD, gdje i provodi veći dio života, radeću kao neuropsihijatar u Njujorku.

  Prije nekoliko godine, vratio se u Crnu Goru, tačnije u Herceg Novi.

   

  Pročitajte i ovo

  28,102FanovaLajkuj
  2,885PratilacaZaprati
  4PretplatnikaPretplatite se

  Povezani članci