More

    DOMINACIJA EVROPSKIH SELEKCIJA, HRVATI POKAZALI KARAKTER, FRANCUZI KLASU

    Na Mundijalu u Rusiji ostao je da se odigra još završni čin, ali već sada možemo kazati da je prvenstvo opravdalo sva očekivanja. Atrakcije i uzbuđenja nije falilo, kako na samom terenu tako i na tribinama, zatim golova, poteza, iznenađenja i svega onoga što jedno ovakvo takmičenje treba da ima, bilo je.

    Iza nas su konačno i dueli četvrtfinala i polufinala koja nose uvijek posebnu draž. U prvom paru četvrtfinala viđena je razlika u klasi između francuske i urugvajske reprezentacije kada su “Trikolori“ upisali sigurnu pobjedu. Viđen je i južnoamerički temperament i emocija koji će uvijek lako kupiti gledaoca sa ovih prostora. “Urusi“ nijesu mogli da sačekaju ni posljednji zvižduk Nestora Pitane, već su suze krenule same kada je bilo sigurno da im eliminacija “ne gine“, a da njihovi navijači ne prestaju sa pjesmom. I to je Mundijal.

    U drugom duelu favorit je morao da se oprosti od takmičenja. I to ne samo favorit na tom meču, već glavni pretendent na šampionski tron. Brazil je kao posljednji tim van Evrope morao kapitulirati pred sjajnom ekipom Belgije, koja je tako zakazala duel sa Francuzima u polufinalu.

    Englezi su imali najlakši put među četiri najbolje ekipe jer su lako izašli na kraj sa Šveđanima, koji su opet ulaskom među osam najboljih napravili neočekivan rezultat. Posljednjeg učesnika polufinala dao je više nego dramatičan duel Hrvata i Rusa koji je rešavan jedanaestercima. Hrvati su opet pokazali snagu i karakter i tako dostigli rezultat sjajne generacije iz 1998. koju je predvodio Ćiro Blažević.

    Polufinale je u heroje pretvorilo Francuze i Hrvate. Oni su potpuno zasluženo savladali Belgiju, odnosno Englesku, dvije reprezentacije koje su bile odlučne da postanu prvaci svijeta, ali za utjehu ostaje im da se u međusobnom susretu bore za treću poziciju.

    Sada sa nestrpljenjem isčekujemo nedjelju i 17 sati, kada će u okršaju Francuza i Hrvata biti odlučeno ko će naredne četiri godine nositi epitet najbolje fudbalske nacije na svijetu.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci