More

    Ajaksova djeca, za spas fudbala! (VIDEO)

    Ono što su nam prije dvije noći priredili fudbaleri Ajaksa ne gleda se često, posljednjih godina i nikako. U stvari, mogli smo da vidimo istu sliku jedino u revanš meču osmine finala, iste ove ekipe protiv tada još uvijek aktuelnog šampiona Evrope.

    Ekipa, čije sve igrače ne znaju da nabroje ni najbolji poznavaoci fudbala, demonstrirala je igru koja jednostavno, kako to volimo da kažemo, vraća vjeru u fudbal, i u kojoj su mogli da uživaju svi istinski ljubitelji fudbala.

    Ono što je krasilo najvažniju sporednu stvar 70-ih, 80-ih, pa i 90-ih godina prošlog vijeka, u vremenu kada se najbolji holandski tim svih vremena peo i na krov Evrope, moglo je da se vidi kod „djece“ koja su sa “lučom” završila najbolju školu fudbala na svijetu, i koja posjeduje mnogo, mnogo talenta i znanja. Toliko lepršavih poteza i nevjerovatna lakoća egzekucije morali su na koljena da bace i najtrofejniji tim svih vremena, a onda i italijanskog giganta, tako da će u polufinalu, Totenhem dobro izanalizirati igru 19-ogodišnjeg Matajsa de Lihta i ekipe.

    Zaustaviti nezaustavljivog Ronalda, a onda na svakom dijelu terena ostvariti potpunu dominaciju, kao i prethodno nadigrati Modrića i ekipu na sred Santjago Bernabeua, može samo tim koji je učio filozofiju fudbala na pravi način.

    Cijela Evropa i svijet ove poduhvate naziva čudom, ali ko je pratio „kopljanike“ i produkte njihove škole decenijama unazad, dobro zna da ovo nije čudo, već najljepši recept kako treba sa loptom.

    Jer ona je okrugla, i sa njom je sve moguće, a ko ne vjeruje u to, neka pogleda reprizu u polufinalu, a možda i u finalu najjačeg klupskog takmičenja!

    Još jednom bravo za Ajaks – najbolju ekipu u sezoni 2018/19.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci