More

  AUTOPUT SPAJA BEOGRAD I PODGORICU

  Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i ministar saobraćaja i pomorstva Crne Gore Osman Nurković razgovarali su o izgradnji auto-puta na Koridoru 11.

  Oni su razgovarali i o obnovi pruge Beograd-Bar.

  “Sljedeće godine počećemo radove na dionici od Preljine do Požege na auto-putu koji će povezati Srbiju i Crnu Goru. Za sljedeću deonicu, od Požege do Boljara, plan je da imamo urađenu projektno-tehničku dokumentaciju iduće godine i da krenemo u razgovore o modelu finansiranja. Takođe, u novom programu sa Ruskim željeznicama predvidjeli smo nastavak obnove pruge Beograd-Bar”, rekla je Mihajlovićeva.

  U saopštenju iz njenog kabineta navodi se da je ministar Nurković rekao su za Crnu Goru pripriteti u infrastrukturi izgradnja auto-puta Bar-Boljare i željeznička veza sa Srbijom, koja je važna i zbog razvoja Luke Bar.

  Na sastanku koji je održan na marginama Trećeg samita ministara NR Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, čiji je domaćin Mihajlovićeva, sagovornici su izrazili zadovoljstvo ukupnom saradnjom dva ministarstva u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

  Po završetku sastanka, potpredsjednica Vlade poklonila je Nurkoviću azbuku u zlatovezu – ručni rad koji su izradile žene sa sela, u okviru inicijative “Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima”.

  Antena M

  Pročitajte i ovo

  28,102FanovaLajkuj
  2,885PratilacaZaprati
  4PretplatnikaPretplatite se

  Povezani članci