More

  Shiatsu masažom do psihofizičkog balansa!

  Stanje tijela, uma i duha koji je sve češće u skladu sa stilom života koji živimo, nemilosrdan je po zdravlje…

  Kao sertifikovani terapeut Shiatsu terapije od strane Udruzenja Akunpukturologa Crne Gore, propisanog od World Federation of Chinese Medicine Societies , Kristina Ćulumović, naša večerašnja sagovornica, je svoja stečena znanja i ljubav prema ovom vidu liječenja započela od 2016-e godine prilikom druge posjete Bliskom Istoku.

  Shiatsu masažom, kako nam je u uvodu objasnila, postiže se efektivno i efikasno poboljšanje fizičkog i psihičkog balansa energije u tijelu. I još dosta toga…

  Bazirana je na pritisak prsta na određene tačke na tijelu, poznate kao akupunkturiske tačke, čijim pritiskom obuhvatamo funkcije svakog organa u našem tijelu.

  Terapija je jedan od najstarijih metoda liječenja u Kini, pri čemu se smatra da njenim upražnjavanjem, ne dovodimo tijelo do iscjeljivanja postojećih oboljenja, vec sprečavamo da dođe do njih.

  Usko specijalizovan i stručan učinak ove terapije ima veliki efekat na balansiranju energije I funkcije organa, pri čemu se rezultat odražava I na psihoaktivni razvoj potencijalnih klijenata koji se odluče za upražnjavanje Shiatsu masaže. Preporuka je, maksimum dva puta nedeljno u trajanju do minimum 90 minuta…

  Kako Shiatsu nalaže da pritisak na tačkama na tijelu ima jak efekat, ona obuhvata i zagrijavanje tijela Tuina tehnikom pri čemu se tijelo upoznaje  sa  energijom tijela terapeuta i obrnuto, a potom spoznajom problema na tijelu i jačinom otpora koje tijelo pruža ukoliko su postojeći.

  Zatim se dolazi do suštine Shiatsu terapije a to su akupunkturiske tačke na meridijanima, kojih ukupno ima dvanaest. Po završetku pritiska prsta na tim tačkama, tijelo se opušta i dolazi do blagog energetskog healing-a.

  Zatim slijedi refleksologija, koja je poznata po faktu da se svi nervni završeci nalaze na stopalu i da se masažom na određenim tačkama stopala alternativno i najefektivnije utiče na opuštanje nerava  organa u tijelu…

  Ono što je od izuzetne važnosti je da u  toku trajanja masaže treba pratiti ritam pritiskanja tački  dubljim i dužim tempom disanja, što garantuje bolji učinak ove terapije.

  Terapija se takođe odlično pokazala kod migrene, natečenosti stopala kod trudnica, bolova I spazmu u svim predjelima leđa, vrata, nervozom crijeva, nesanicom, preaktivnosti rada organa, usporene cirkulacije…

  Da je naše tijelo hram koji trebamo da održavamo zdravim i čistim, je motiv da je pored drugih poslova kojim se bavi Kristina, Shiatsu prepoznala  kao najuspješniji način da pomogne drugima koji teže psihofizičkom balansu.

  Kristina Shiatsu terapije  radi u “ Soko Gym”  fitness centru.

  Pročitajte i ovo

  28,102FanovaLajkuj
  2,885PratilacaZaprati
  4PretplatnikaPretplatite se

  Povezani članci