More

  U planu rušenje kuća iza Vampirice

  Sve kuće u Ulici kralja Nikole iza zgrade Vampirica po onome kako je osmišljen DUP Pobrežje zona A, B i C biće porušene. U tom kvartu napravljeno je malo naselje koje broji na desetine kuća i svi objekti su starijeg datuma. Umjesto njih u plan su ucrtani objekti porodičnog stanovanja sa poslovanjem, tereni za sport i rekreaciju, parkovske površine, površine za turizam, te saobraćajnice sa parkinzima.

  Prostor ovog planskog dokumenta ograničen je ulicama 4. jula na istoku, Ulicom Bracana Bracanovića na sjeveru, ulicama Radosava Burića i kralja Nikole na zapadu i Ulicom 27. marta na jugu.

  Firma Euromiks trejd planirala je da gradi zgrade u blizini Elevatora. Međutim, novi planski dokument im je parcele umanjio za više od pola, a preko nekih prolaze saobraćajnice. Milica Popović iz ove firme kazala je da su im izdati uslovi za neke parcele, ali da se pojavio problem sa garažom. Stari plan, kako ona navodi planirao je šire saobraćajnice, drvorede, te da je sada sve uže. Popović kaže da im je nanijeta velika šteta.

  “Parcele su umanjene, kao i koeficijent zauzetosti. Parcela sa 10.000 kvadrata došla je na 4.000. Mi smo 2017. godine tražili dopunu urbanističkotehničkih uslova za garažu. Recimo ta parcela za koju smo dobili tehničko urbanističke uslove sada prelazi saobraćajnica. Ovo je sve da se nauštrb naših parcela da se nekome po red nas da više. Tu se svi ko deksi pomjeraju. Recimo Elevator nije ugrožen. On je sačuvao parcele”, rekla je Popović.

  Obrađivač plana Predrag Bulajić istakao je da su okviri koji traže da se indeksi smanje predviđeni PUP-om. On je demantovao da iko ima ikakve privilegije.

  “Svi su ravnopravni i imaju iste indekse izgrađenosti. Pokušali smo da svima damo mak simum. Stari plan je nevažeći, a on je bio samo smjernica”, kaže Bulajić.

  Firma Okov u oviru ovog plana posjeduje dvije parcele. Njih je interesovao indeks zauzetosti. Oni smatraju da je indeks zauzetosti na svim drugim parcelama veći nego što je na njihovoj.

  Predrag Bulajić objasnio je da je njihova parcela katastarski nezgodna za urbanizaciju, ali da je mnogo bitniji indeks izgrađenosti nego zauzetosti.

  “Na vašoj parceli planiran je objekat sa podzemnom garažom i 12 etaža, tako da ćete moći da valorizujete vaše parcele”, rekao je Bulajić.

  Izvor: CDM

  Pročitajte i ovo

  28,102FanovaLajkuj
  2,885PratilacaZaprati
  4PretplatnikaPretplatite se

  Povezani članci