More

    STIŽU LI FRANCUZI U MOSKVU?

    Ulazimo u samu završnicu Mundijala. Iza nas je 60 utakmica. Na  21. Svjetskom prvenstvu ostalo je da se odigraju još četiri meča. Prvi duel za ulazak u veliko finale na programu je večeras, u kojem će snage odmjeriti najbolji fudbaleri Francuske i Belgije.

    Šampionu svijeta iz 1998. fudbalska javnost daje veće šanse, navodeći da ima kvalitetniji sastav, ali i Belgija itekako ima svojih aduta. Definitivno su oba tima pokazala da imaju kvaliteta za najveće domete, a veoma raspoloživ igrački kadar imaju i Didije Dešan i Roberto Martinez.

    “Trikolori“ su eliminisali Argentinu još u osmini finala, dok su Belgijanci kući poslali glavnog favorita, selekciju Brazila. To dovoljno govori o kvalitetu ekipa koje sanjaju da se popnu na pobjedničko postolje.

    Vezista Belgije i strijelac drugog gola u meču sa Brazilom, Kevin De Brojne, vjeruje u sastav svog tima, iako je svjestan da ih čeka težak posao.

    “Imamo jedinstvenu atmosferu u timu, a klasa igrača i trenerskog osoblja omogućavaju nam da se borimo za najviša mjesta”, kazao je De Brojne.

    U stručnom štabu “Crvenih đavola” nalazi se i bivši napadač Francuske Tijeri Anri, kome sigurno neće biti lako večeras protiv “svojih”. Za podgrijavanje atmosfere pobrinuo se selektor “Trikolora” koji je kazao da je kolega na klupi rivala, Roberto Martinez, samo iskoristio rad prethodnika Marka Vilmotsa.

    Prvi susret ove dvije reprezentacije odigran je prije 114 godina, tačnije 1. maja 1904. godine kada je rezultat bio 3:3. Komšije će večeras, međutim, igrati duel na najvećem nivou pošto se u ovoj fazi do sada nisu sastajali niti na jednom takmičenju.

    Duel između Francuske i Belgije igra se u Sankt Peterburgu od 20h.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci