More

  PODGORICA: PORODILJA otpuštena sa tuđom bebom!

  U porodilištu Kliničkog centra Crne Gore desila se do sada nečuvena situacija – sa majkom je otpuštena tuđa beba. “Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike -jedan neonatolog i dvije medicinske sestre”, saopšteno je iz KCCG.

  Nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište KCCG, porodilja i njen suprug nijesu ni slutili da dijete nije njihovo. Prvi je posumnjao otac. Primijetio je da je beba mnogo sitnija.

  Kada su stigli kući majka je odvila novorođenu djevojčicu i vidjela da im broj narukvice nije isti.

  Vratili su se u porodilište, gde ih je u boksu čekalo njihovo dijete. U KCCG potvrdili su da je došlo do zamjene beba.

  “Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nijesu primijetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen”, saopšteno je iz KCCG.

  Direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo o događaju je odmah izvijestio menadžment KCCG. Protiv odgovorne sestre pokrenut je disciplinski postupak, radi promjene radnog mjesta i suspenzije. Najavljuju oštriju kontrolu prilikom otpusta beba.

  “Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike (jedan neonatolog i dvije medicinske sestre)”, saopšteno je iz KCCG.

  U KCCG napominju da je ovo prvi put da se ovakav propust desio u njihovoj ustanovi.

  “Koristimo i ovu priliku da se još jednom izvinimo porodilji zbog neprijatnosti”, saopštili su iz KCCG.

  Roditelji nijesu htjeli pred kameru TVCG, ne žele da neko zbog te greške ostane bez posla jer se sve, kako kažu, završilo dobro.

  TVCG

  Pročitajte i ovo

  28,102FanovaLajkuj
  2,885PratilacaZaprati
  4PretplatnikaPretplatite se

  Povezani članci