More

    Kad je Mijat ovjerio Staru damu! (VIDEO)

    JUVENTUS – REAL MADRID, BARSELONA – ROMA, SEVILJA – BAJERN MINHEN
    LIVERPUL – MANČESTER SITI.

    Prvi mečevi igraju se 3. i 4. aprila u Barseloni, Sevilji, Torinu i Liverpulu, a revanši su 10. i 11. aprila.

    U četvrtfinalu prošlogodišnje finale, ali nama interesantnije ono od prije dvije decenije, kad je Predrag Mijatović prekinuo višedecenijsku sušu najtrofejnijeg evropskog tima i donio Realu pobjedu protiv Juventusa. Prisjetite se šta je rekao o tom duelu…

    Postigao sam gol koji nam je donio titulu, decenijama čekanu u Madridu. Doživio sam radost o kojoj svaki fudbaler sanja od prvog dana, ali Kristijan Karembe je odradio veliki, ogroman posao u toj utakmici“, prisjetio se svojevremeno  Mijatović te amsterdamske večeri.

    Kakav je bio odnos snaga prije tog meča? Juventus je stigao u Amsterdam sa titulom Serije A, dok je na čelu ekspedicije Reala bio njemački trener Jup Hajnkes, kome se uveliko “smiješio” otkaz zbog zauzimanja tek četvrtog mjesta na tabeli Primere.

    Dakle, Real je bio taj koji je iznenadio. Mijatović je u jednom intervjuu otkrio kako su se Madriđani spremali za veliko finale protiv “Stare dame”. “Prljav posao” bio je dat kao zadatak Karembeu. Francuz na Francuza!

    https://www.youtube.com/watch?v=4lAQ8Iz3WWY&feature=youtu.be
    Pamtim da nam je glavni fokus bio na Zinedinu Zidanu. Potrošili smo veći dio vremena i energije tražeći način da se izborimo sa njim. Bio im je ključni igrač. U međuvremenu, doživjeli smo potpunu katastrofu u Primeri. Da se nismo vratili u Madrid sa peharom, ne znam kako bismo izašli pred navijače. A, da bi se to dogodilo i da bismo pobijedili, morali smo da neutrališemo Zidana“, prisjetio se Mijatović.

    Kristijan Karembe je imao zadatak da čuva Zinedina. Bio mu je saigrač u francuskoj reprezentaciji i tačno je znao kako da se bori i izbori sa njim. Pamtim da je Zizu dobro počeo utakmicu i da je “opalio” nekoliko opasnih šuteva, ali je postajao sve manje opasan dok je vrijeme odmicalo“.

    Dvadeset godina posle Amsterdama, Real i Juve će ponovo igrati, u četvrtfinalu Lige Šampiona. S tim što je Zidan sada u ulozi trenera Reala…

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci