More

    Upoznajte NAŠU Saru Jo! (FOTO)

    Mlada, dvadesetogodišnjakinja Sara Jovanović, rođena u samom srcu Podgorice (nama mila Bokeška) je posvetila dvanaest od dvadeset godina svog života usavršavanju tradicionalne japanske borilačke vještine, karatea. Danas je instruktor vrlo efikasnih grupnih programa  pod nazivom “FatBurn” i personalnih treninga.

    Iako već uveliko nosilac crnog pojasa i majstorskog zvanja, Sara je kroz sav znoj, suze i bol koji je karate iziskivao, odlučno prošla ne posustajući ni u jednom trenutku, kako bi eventualno uradila ono sto je uvijek i namjeravala da uradi – pobijedila sve. Kazemo “ne posustajući ni u jednom trenutku” upravo zbog sljedećeg što ćete pročitati…

    “Malo je reći da sam bila ludak za treningom”, kroz smijeh kaže , “ako bi rođendan moje drugarice ili čak i nekog bližeg bio u vrijeme treninga, ja ne bih išla, znajući da će taj neko da mi se naljuti. Ništa na svijetu mene dvanaest godina nije moglo da spriječi od toga da pođem na trening”, priča nam Sara.

    ,,Jednom prilikom, kad sam imala mononukleozu uz preforsiranost od treninga (što je bila  stvarna dijagnoza), nisam mogla da podignem kašiku od iscrljenosti, bila sam u Bloku 5 na desetu kontrolu, i moje prvo pitanje je bilo, “Imam trening ubrzo, hoću li završiti do tad”? Doktorica je rekla mojoj majki “Ni u ludilu je ne puštajte da ide na trening, može da padne u komu”Nestrpljivo sam sačekala kraj pregleda, kad smo stigli kući, iskrala se, i po najvećem mogućem pljusku,  stigla na trening, poklonila se i nastavila da treniram”.

    Valjda je to ono što je učinilo da Sara u svojoj riznici ima nevjerovatnih 120 medalja , uključujući i evropske, mediteranske, balkanske i bude proglašavana za najbolju na mnogim od takmičenja…

    Sara nam je objasnila svoje viđenje karatea.

    “Karate je red, rad i disciplina. To je način života. Ako Vaš trener kaže “stoji u čučnju 60 minuta” ti stojiš u čučnju 60 minuta bez rasprave. Niko od nas ne bi razgovarao u toku treninga. Zato se ja danas, kao fitness instruktor i personalni trener, trudim da klijentu usadim taj ratnički duh, kako bi zajedno što prije i što efikasnije stigli do željenih rezultata”.

    Danas, znanje koje je stekla koristi da podučava djecu, jer smatra da je karate sport koji donosi mnogo dobrobiti našim pionirima.

    Ipak, uprkos velikom broju poziva da se kao takmičar vrati karateu, odabrala je drugačiji vid bavljenja sportom. Instruktor je vrlo efikasnih grupnih programa (treninga) pod nazivom “FatBurn” i personalnih treninga ( sa njenim sadašnjim radom možete se upoznati na  fb stranici Sara Jovanovic-Personal Trainer ili instragramu @_sj_fitness ).

    Energija koja pokreće, naročito u momentima kad posustanete – to je ono što ova mlada sportistkinja ima u sebi. U to su se uvjerili oni koji su joj dali šansu, da se kroz zajedničke treninge, odricanja, ali i druženja, osjećaju bolje i ljepše.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci