More

    Kako je mogao?

    Dječak od godinu i po koji je juče brutalno pretučen jutros je preminuo u Kliničkom centru Crne Gore, saopštila je jutros portparolka te institucije Gorica Sokovića. Policija je juče nakon informativnog razgovora privela majku djeteta i njenog partnera zbog sumnje da su odgovorni za nanošenje teških povreda djetetu.

    Nezvanično, dječakova majka kazala je ljekarima i policiji da je dijete prije mjesec palo i da su odatle modrice po glavi i tijelu. Tvrdila je da su mu tako i zubi polomljeni, što je podgrijalo dodatnu sumnju kod istražitelja.

    Ona je došla u pratnji partnera, koji je potvrđivao njenu priču. Izvori bliski istrazi tvrde da nije izgledala potrešeno, a na pitanje ko je otac djeteta odgovorila je: ,,Neznani junak“. Sve ovo, a najviše povrede, za koje je ustanovljeno da nijesu nastupile prilikom pada već da je u pitanju prebijanje, policajcima je bilo više nego dovoljno da privedu dječakovu majku i njenog partnera.

    ,,Majka je pokazala zastrašujuću hladnokrvnost, ali vidjećemo šta će istraga pokazati”,  kazao je nezvanični sagovornik za Pobjedu.

    Bijes, tuga, očaj i nevjerica, danas je osjećaj koji svi imaju na ovaj gnusni, monstruozni zločin. Kazna, kakva god bila, ne može biti adekvatna ovakvom nedjelu.

    Ostaje nam da se pitamo, kako je mogao? I da na ovakvu, najgnusniju moguću vrstu nasilja odgovorimo.

    ,,Građani Podgorice, sjutra u 18 h na Trgu skup protiv nasilja nad djecom. Razlog je monstruozno ubistvo jednogodišnje bebe, koja je pretučena do smrti. Naša obaveza je da sjutra budemo tamo” , poziv je i apel da se sjutra pošalje poruka da se ovakvo nedjelo više ne ponovi.

     

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci