More

    Весна је ЧОВЈЕК

    Пише: Отац Никола Пејовић

    Човјек се налази на вододјелници свјетова. Створен замало(привремено) мањи од анђела Бог му Христовим рађањем орвара могућност да узраста у висину раста пуноће Његове. То значи да сваки, али баш сваки човјек у себи има довољно силе, снаге и моћи да постане Христолико и Боголико биће, да постане човјекобог. Нажалост, човјек у себи има и ту могућност да својим сопственим избором и животом напредује у мржњи, злоби и пакости. То напредовање је заправо пад у најдубљи понор и блато у коме се губи боголики лик у чивјеку, и он полако постаје човјекођаво! Наш живот на земљи није права линија, већ непрекидно кретање и напредовање или према човјекобогу или према човјекођаволу.

    Последњих мјесеци се нарочито излила нека чудна и језива мржња појединих наших сународника, која, таман кад помислиш да је достигла врхунац, она се појави у још горем и гаднијем изразу. Чини ми се да би се и сам Данте изненадио и увјерио да није све кругове пакла дотакао и обишао. Не могу да се отмем овом горком утиску док читам, слушам и гледам како се та надљудска, демонска мржња излива на Весну Братић. Јавност је од скоро зна искључиво као министарку, и сходно својим партијским и идеолошким опредељењима се према њој и односе. Ми који имамо привилегију да је познајемо скоро двије деценије знамо о каквој личности је ријеч.
    Весна је прије свега и изнад свега ЧОВЈЕК.
    Када кажем ЧОВЈЕК, мислим на једну људску, моралну, интелектуалну громаду. Правдољубива и истинољубива, храбра и слободна. Жена која свачију неправду преживљава као своју. Могао бих ово да поткријепим десетинама и стотинама примјера, али сам сигуран да би јој нанио непријатност и угрозио њену скромност. Али ћу само рећи да неко са оваквим људским особина, уз то образована, начитана и елоквентна није могла остати непримијећена у блату савременог неморала, полтронства и примитивизама. Она нам је доласком на садашњу позицију својом личношћу упалила свијетло помоћу кога смо јасно видели колико буба, шкорпија, мишева, мољаца и пијавица живи у нашој најљепшој Црној Гори коју су толико опљачкали, понизили и исисали да је од ње остала само кост и кожа. Мислим да је то главни разлог оволике мржње. Не могу то да јој опросте.
    Али, мржњом се брзо ослијепи. Па и они не виде да све што о Весни кажу, напишу и изговоре бацајући на њу камење којим желе да је униште, понизе и увриједе, заправо чине супротно. Од тог камења, што га више буде, гради се све веће и веће постоље са којег ће Весна боље да се види, јаче да се чује и даље да добаци.
    Ово не пишем да бих је бранио. Њој то није потребно. Све ово је потврда њене снаге, јачине и вриједности!!!
    Поносан на дводеценијско породично познанство, пријатељство и дружење!!!

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci