More

  Zvanično: Obustava svih javnih i privatnih okupljanja, obustava nastave na najmanje 15 dana

  Privremeno se zabranjuje i ulazak kruzera i jahti …

  Obustava svih javnih i privatnih okupljanja i skupova, obustava nastave u obrazovnim ustanovama na najmanje 15 dana, najbitnije su mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, javljaju Vijesti.

  Između ostalih, mjere su sljedeće:

  Zabrana uplovljavanja svih kruzera i jahti u luke Bar, Budva, Kotor, Porto Montenegro, Risan, Porto Novi i Zelenika do 2. aprila 2020. godine.

  Zabrana svih okupljanja stanovništva na zatvorenim i otvorenim javnim mjestima (sportski, politički, vjerski, kulturno-umjetnički, privatni i drugi skupovi uključujući i posjete licima smještenim na bolničko liječenje u zdravstvenim ustanovima, centre socijalne i dječje zaštite ili se nalaze na izdržavanju kazne zatvora)).

  Prekid obrazovno-vaspitnog rada u javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama u trajanju od najmanje 15 dana sa početkom 16. marta 2020. godine, prenose Vijesti.

  Poslodavcima da zaposlenima omoguće obavljanje poslova i radnih zadataka od kuće, u skladu sa prirodom posla.

  Poslodavcima da izvrše preraspodjelu radnog vremena jednom od roditelja, staratelju, ili usvojiocu djeteta mlađem od 11 godina, tokom perioda iz tačke 2 naredbe, u skladu sa prirodom posla.

  Naredba stupa na snagu 13. marta.

  Pročitajte i ovo

  28,102FanovaLajkuj
  2,885PratilacaZaprati
  4PretplatnikaPretplatite se

  Povezani članci