“logo”/

Jasminka Milošević, profesor podgoričke gimnazije, najeminentnije srednjoškolske ustanove u Crnoj Gori,  je na svom  statusu napisala da jede svaki drugi dan i živi sa 47 eura mjesečno, nakon odbijanja kreditnog zaduženja.

Ona je profesor, koji je za 20 godina rada imala preko 6000 učenika, i omiljena je među đacima svih generacija.

Jasminka je te večeri napisala  istinu, ne samo o sebi, nego i većinskoj Crnoj Gori.

Prva je uzviknula ,,Car je go!“, iskreno poput djeteta u bajci, nešto što svi vidimo, što osjećamo i čega smo sudionici, ali palanački ponos koga se ne odričemo nam ne dozvoljava da kažemo da se u našoj zemlji živi loše, da su mnogi crnogorski frižideri prazni…

Da nam se prazni država, mladi je napuštaju bez namjere da se uskoro vrate.

Izostala je reakcija akademske zajednice kojoj Jasminka pripada; malo iz apatičnosti koja ih je zajedno sa ostalima odavno osvojila, a malo više iz straha da se ne zamjere.

,,Prosvjetni radnici bi trebalo da budu glasniji u društvu, jer je to moralna obaveza onoga ko treba da bude uzor svojim učenicima“, poručila je svojim kolegama Jasminka, da oni treba da budu prvi koji će srušiti zid ćutanja.

Jasminka je žena koja voli i bori se za  Crnu Goru, a da li Crna Gora to isto radi za nju?

1 KOMENTAR

  1. Za koga radimo ? Za koga je nasa zemlja?Za koga se borimo? Za koga oboljevamo? Cije smo sluge? Gdje su ulizice? Gdje su lupezi? Sve to radimo ili nam se desava za (GUZONJE) To je strasno, boze da li vidis? Imaju po 4 – 5- 15 stanova i vila. Lijece se po inostranstvu, putuju, ljubave od SAD fo Bahama, Atine,Monte Karla, Pariza i sve oteto od nas. Prokleti bili, pih

Comments are closed.