More

    Jedanaesti skup bratstva Šljivančanin! (FOTO)

    ,,Čast nam je i zadovoljstvo da objavimo da će se jedanaesti skup bratstva Šljivančanin održati  u subotu, 06.08.2022. godine u šaranskom selu Pogrežđe, sa početkom od 11 časova“ , kazali su nam iz organizacionog odbora skupa bratstva.

    Organizator  ovogodišnjeg skupa najbrojnijeg bratstva na teritoriji Opštine Žabljak je sveštenik i starješina crkve Svetog Djordja u Podgorici, Mirčeta Šljivančanin sa svojom porodicom.

    Poslednji skup, prije četiri godine, organizovao je Dragiša Šljivančanin, ispred svog ogranka bratstva.

    S obzirom na brojnost porodice, plan i dogovor je da organizacija svakog narednog skupa bude iz redova različitog ogranka, što je i do sada praktikovano.

    Sve u cilju što boljeg upoznavanja, kao i očuvanja tradicionalnih porodičnih vrijednosti po kome je durmitorsko podneblje čuveno.

    Za termin je odabrana, kao i do sada, prva subota u avgustu, kada brojni Šljivančani iz Srbije i Crne Gore provode svoje godišnje odmore na Žabljaku.

    Sam program, tok skupa će se odvijati kao i prethodni, uz tradicionalna nadmetanja u skoku u dalj, bacanje kamena, tipične za narodne sabore u ovom dijelu Crne Gore, ali i nadigravanje ekipa u malom fudbalu. Prigodne svečanosti će biti nastavljene uz ručak i srijetanje starijih i upoznavanje mlađih generacija…

    ,,Sve članove bratstva još jednom pozivamo na skup jer je on jedinstvena prilika da makar na kratko osjetimo kako su naši zajednički preci gorštački živjeli na obroncima Durmitora i Sinjajevine u slozi, jedinstvu, pomažući jedni druge, i kroz istoriju čuvali Šarance na koje smo svi danas toliko ponosni”

    BRATSTVO ŠLJIVANČANIN

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci