More

    Stvaranje evropske Budućnosti

    U hotelu “Hilton” danas je održana press konferencija FK Budućnosti, na kojoj su predstavljeni novi sportski direktor Risto Lakić, šef stručnog štaba Vladimir Vermezović, kao i prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku Petar Grbić.

    Na početku se novinarima obratio predsjednik UO Žarko Burić, koji se osvrnuo na učinak rukovodstva kluba u proteklom periodu.

    – Značajno smo posvetili pažnju razvoju infrastrukture i poboljšanja uslova za rad prvog tima i mlađih selekcija i u tom pravcu ćemo nastaviti da radimo u narednom periodu i nadam se završetku svih infrastrukturnih radova do kraja maja naredne godine. Moram naglasiti da smo postigni finansijsku stabilnost i u tom smislu klub nema problema. Značajnu pažnju smo posvetili razvoju mlađih selekcija i moramo još više i bolje raditi na tome, svjesni činjenice da je razvijanje omladinske škole prioritet.

    Risto Lakić je prošao sve mlađe selekcije Budućnosti, odigrao preko 200 utakmica i bio čuvene generacije koja je 2004. godine dominantno ušla u Prvu ligu tadašnje SRJ i obezbijedila te sezone evropsko ljeto u Podgorici, kada je savladan španski Deportivo u okviru Intertoto kupa. Ovaj put vraća se u Budućnost kao sportski direktor, a na početku izlaganja zahvalio se rukovodstvu kluba na ukazanom povjerenju.

    – Želim da se zahvalim upravi kluba, prije svega predsjedniku Buriću s kojim sam se odmah razumio i s kojim dijelim mišljenje o mnogim fudbalskim stvarima. Neću po klišeu da se osvrćem na stvari koje sam uradio kao član Budućnosti, samo želim da kažem da ću raditi odgovorno i želim da napravim još bolje rezultate nego kad sam bio igrač i stigao do reprezentacije. Shvatam obaveze maksimalno profesionalno, težim najvišim ciljevima i tako ću se postaviti kao sportski direktor Budućnosti. Želja mi je i uvjeren sam da će Budućnost u dogdledno vrijeme igrati grupnu fazu Lige Evrope. 

    Novi šef stručnog štaba je Vladimir Vermezović, koji je potpisao ugovor na godinu i po dana. Stručnjak koji je s Partizanom ostvario najveći uspjeh tog kluba u evropskim takmičenjima, a koji je kasnije vrlo uspješno vodio timove iz Slovačke i Južnoafričke republike, u svojoj prvoj izjavi kao šef struke Budućnosti priznaje da nije očekivao poziv iz Podgorice.

    – Dugujem zahvalnost ljudima iz kluba na ostvarenom kontaktu i profesionalnim pregovorima. Prepoznao sam dobar i interesantan projekat koji mi je predočio predsjednik Burić, a za ovo kratko vrijeme koliko sam ovdje osjetio sam ogromnu energiju u klubu, odlične ideje i mlade ljude željne uspjeha, tako da slobodno mogu reći da mi je ovo jedan od većih trenerskih izazova. Sjećam se kada sam kao fudbaler igrao protiv Budućnosti i gostovanja ovdje su uvijek bila teška. Potrudićemo se da, pored crnogorskih ekipa, gostovanja u Podgorici budu teška i klubovima iz regiona i Evrope. Želim da od fudbalskog kluba napravimo sistem koji dugoročno funkcioniše, kao što je slučaj u košarkaškom i ženskom rukometnom klubu.

    Na pitanje novinara da li je pitanje šampiona u tekućoj sezoni riješeno, Vladimir Vermezović je rekao :

    – Kolega i prijatelj Nikola Rakojević napravio je veliku razliku sa Sutjeskom, ali fudbal je čudna igra i do kraja je sve moguće. Imamo i Kup takmičenje, a potrudićemo se da izvučemo maksimum na oba fronta do kraja sezone, sve to kroz uvođenje novih fudbalera.

    Petar Grbić je sigurno jedini fudbaler koji ima tetovažu kluba u kojem nikad nije debitovao u seniorskoj konkurenciji. Odrastao u blizini stadiona, prošao sve mlađe selekcije i nakon toga otišao iz kluba, a u crnogorski fudbal se vraća nakon sedam godina kada je iz Mogrena napravio transfer u grčki Olimpijakos.

    – Konačno su se poklopile kockice i srećan sam što sam ispunio dječački san. Mnogo puta sam pokazao ljubav prema Budućnosti van terena, a sada je vrijeme da to pokažem na terenu, svojim igrama i ponašanjem. U najboljim sam fudbalskim godinama, a u prvom kontaktu sa ljudima iz kluba prepoznao sam ozbiljnu priču, stvari su totalno drugačije nego kada sam išao iz kluba i vjerujem da ćemo zajedno napraviti velike stvari.

    FK Budućnost pripreme za proljećni dio sezone počinje 10. januara.

    izvor: fk-budućnost.me

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci