“logo”/

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić posjetio je danas, u skloništu LGBTIQ organizacije Foruma Progres, mladića koji je prije dva dana napadnut u Podgorici.

Ministar je iskazao punu podršku članu Foruma Progres, izrazivši nadu u brz oporavak od teških tjelesnih i duševnih povreda koje je pretrpio od onih koji su, za razliku od njega, kukavice.

Nadležne institucije učiniće sve da izvršioci, a moguće i nalogodavci, ovog gnusnog napada budu otkriveni i kažnjeni. Samo na taj način biće poslata adekvatna poruka svima koji namjeravaju da otruju ovo društvo mržnjom i netolerancijom, posebno  kada su mržnja i nasilje usmjereni prema pripadnicima ranjivih grupa kakva je, bez dileme, LGBTIQ zajednica“, poručio je dr Leposavić.

On je istakao da nijedan građanin Crne Gore višše neće trpjeti stigmu zbog nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti, seksualnog ili bilo kog drugog opredjeljenja”.

Napadači su, u mraku, atakovali na život, zdravlje i slobodu  nedužnog mladića u trenutku kada je išao u posjetu roditelju. Jasno je da izvršioci pokušavaju da zaustave civilizacijski i moralni iskorak cijelog društva, i da čitavu zajednicu  zadrže u blatu omraze. To vrijeme je neminovno za nama. Nijedan građanin ove države neće više trpjeti stigmu zbog nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti, seksualnog ili bilo kog drugog opredjeljenja“, navodi se u saopštenju.