“logo”/

U moru dezinformacija i uzburkivanja javnosti danas se pojavila vijest da je koronavirus ušao na odjeljenje kardiologije Kliničkog centra u Podgorici.

Naš direktan izvor iz KCCG potvrđuje da je riječ o neistini i da na ovom odjeljenju nema oboljelih od aktuelnog koronavirusa.

Uprkos ozbiljnosti zdravstvene situacije u zemlji, u kojoj se nalazimo prvenstveno zbog neodgovornog ponašanja prethodnih zdravstvenih vlasti, pojedinim medijima spinovanje i hajka na novu Vladu preči su i od profesionalizma i od zdravlja građana Crne Gore.

Iako je u pregovore o nabavci vakcine Crna Gora ušla prije dva mjeseca, najavljeno je da se već ovih dana može očekivati dolazak prvih doza u našu zemlju.

Zvaničnici Ruskog fonda za direktna ulaganja (RDIF), kao i Institut za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore, potvrdili su da je vakcina Sputnjik V odobrena u Crnoj Gori, čime je naša zemlja postala 25.država u kojoj je ruska vakcina odobrena.

Prethodno je vakcina odobrena u Rusiji, Bjelorusiji, Argentini, Boliviji, Srbiji, Alžiru, Palestini, Venecueli, Paragvaju, Turkmenistanu, Mađarskoj, UAE, Iranu, Gvineji, Tunisu, Jermeniji, Meksiku, Nikaragvi, Republici Srpskoj (entitetu BIH), Libanu, Mjanmaru, Pakistanu, Mongoliji i Bahreinu.