“logo”/

Specijalni tužilac Živko Savović podnio je krivičnu prijavu protiv Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića zbog više zloupotreba službenog položaja!

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet nakon što im je Vrhovno državno tužilaštvo dostavilo krivičnu prijavu specijalnog tužioca Živka Savovića.

Tužilac Savović je dostavio optužbe na rad GST Milivoja Katnića u predmetu “državni udar”, kao i protiv specijalnog tužioca Saše Čađenovića i sutkinje Suzane Mugoše.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio je Vijestima da je predmet zadužio kolega iz SDT, te da je u radu.
“Iznenađen sam prijavom tužioca Savovića, za kojeg znam da je častan čovjek i profesionalac, a znam i da smo bili u dobrim i najboljim odnosima. To on nije krio, zvao me je na svadbu i sina, poslao sam svoga jer sam bio zauzet. Ne znam zašto sada ovo, ali neka se provjere svi navodi i donese odluka”, izjavio je Katnić.

On je pozvao da svi, koji imaju nešto protiv njegovog rada, ne čekaju “nego što prije da podnesu prijave”…
“Neka niko ne čeka, pozivam ih da to učine ako imaju saznanja. Naravno, snosiće i odgovornost za lažno prijavljivanje ukoliko se utvrdi da navodi nijesu tačni”, naglasio je Katnić.
“Vijesti” saznaju da je Savović, koji je u SDT-u od 2015. godine, dostavio optužbe na račun rada GST u postupcima prema bivšem generalu Žandarmerije Bratislavu Dikiću, koji je prvostepeno optužen za učestvovanje u “državnom udaru”.
Specijalni tužilac Savović, saopštio je Vijestima da je prijavu podnio i protiv specijalnog tužioca Saše Čađenovića i sutkinje Suzane Mugoše.
On je kazao da ne može davati izjavu povodom prijave i novinarku uputio na tužiteljku portparola SDT-a, Sanju Jovićević.
“Ne smijem da dajem izjave, pozovite portparola SDT, specijalnu tužiteljku Sanju Jovićević. Prijava je podnijeta Vrhovnom državnom tužilaštvu i Specijalnom državnom tužilaštvu”, rekao je Savović.
Pojasnio je da je prijavu podnio prije dva dana, a da je nezakonitosti na koje je ukazao prijavom otkrio radom na predmetu koji je zadužio 19 oktobra. 2020. godine.
Prema saznanjima Vijesti, u pitanju je rad po krivičnoj prijavi koju su podnijeli lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.
Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević podnijeli su krivičnu prijavu protiv glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saša Čađenovića, vd vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića i Sudskog vijeća.
Kako je kazao Kneževič prijavu su podnijeli jer “nisu uradili ništa” nakon iskaza bivšeg komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić da su ga Katnića i Čađenovića tajno iz Spuža vodili na saslušanje da daje izjave.