“logo”/

Nema više “polakote”: Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić naprasno se “probudio” nakon što je ministar Aleksandar Stijović nagovijestio razotkrivanje malverzacija vezanih za Abu Dabi fond.

Izgleda da je SDT katnić shvatio da “polakote” modus više ne pije vodu i da je nova Vlada odlučna da pretrese afere prethodnika i sav prljavi veš iznese na vidjelo.

Čim se javnost uskomešala i čim su doušnici bivšeg režima poslali upozorenje šefovima, SDT se naprasno prenuo iz sna i pokrenulo hapšenje lica osumnjičenih za nenamjensku raspodjelu i trošenje novca koji je 2015. i 2016. godine uplaćen u prvoj tranši kreditne linije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Uhapšeni su Zoran Vukčević, bivši predsjednik IRF-a, Budmir Mugoša bivši ministar poljoprivrede i Mitar Adžić, procjenitelj.

Bivši ministar, sada poslanik DPS-a i savjetnik šefa države Petar Ivanović, saslušan je povodom iste afere, a čeka se da SDT zahtjeva od Skupštine ukidanje imuniteta, kako bi bio i zvanično osumnjičen za koruptivno krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

Apsolutno je očigledno da je ovo buđenje iz višegodišnjeg sna Milivoja Katnića sve sem slučajno i posledica je panike u redovima DPS-a. Naime, govoreći juče o stanju u Plantažama, ministar Stijović nagovijestio je otvaranje teme Abu Dabi fonda, a za njeno pokretanje, kako saznajemo, ima pripremljenu ozbiljnu dokumentaciju.

(IZVOR: 24časa)