“logo”/

Привођење Даре Радоњић, једног од симбола народног бунта против Ђукановићевог хибридног режима, изазвало је огорчење у јавности загушеној последњих дана вијестима о разним врстама опструирања нове Владе.

Појашњено „стручном терминологијом“ СДТ-а Миливоја Катнића, нема ни удаљене сумње да је и хапшење Даре једна врста опструкције чије родитеље не препознаје само онај ко то неће и ко жели да политички профитира на овом случају.

Управо због овог, неопходно је изнова и изнова објашњавати ситуацију у којој се Црна Гора тренутно налази:

Нема двотрећинске већине у парламенту неопходне за промјену заробљеног правосудног система и борба за његово ослобађање је тек у почетној фази. Влада је формирана прије мање од два мјесеца а сачекао ју је хаос, непотизам и коруптивни трагови тродеценијске похаре…

Они који покушавају да сакрију трагове и размјере похаре, служе се свим полугама које имају на располагању па и оном која је омогућила хапшење Даре Радоњић. Те полуге користе и да би би изазвали нове подјеле међу грађанима који су преуморни од Ђукановићеве похаре и манипулација.

Техника „завади па владај“ одржавала их је на власти 30 година и свједоци смо докле нас је то довело. Да би побиједили ову пошаст, морамо да останемо сложни и сва подметања онима који се искрено боре против поменутог зла, препознајемо и игноришемо.

На сједници Скупштине народни посланик и лидер Праве Црне Горе Марко Милачић је понудио одговор: Дару са Смоковца није ухапсила нова власт него Мило Ђукановић.