“logo”/

Поновна непристојна злоупотреба сребрничких жртава у дневнополитички дискурс од стране Бошњачке странке најбоља је илустрација беспризорности и лажног моралисања ове назови националне странке Бошњака у Црној Гори, оцијенила је данас потпредсједница УРЕ и посланица ове странке у Скупштини Црне Горе Суада Зороњић.

Она је казала да циљ Бошњачке странке није искрени пијатет према жртвама геноцида у Сребрници већ манипулација у корист стицања најјефтинијих политичких поена.

„Подсјећам да је Бошњачка странка на сједници Скупштине која је одржана крајем децембра заједно са својим политичким партнерима из претходног режима побјегла и да захваљујући њима није стављена на дневни ред тачка о резолуцији о Сребрници. Онда су најјефтинијим спином оптужили Суаду Зороњић да захваљујући мом гласању ова тачка није стављена на дневном реду Скупштине и ако сам гласала за. Да су господа из Бошњачке странке заједно са традиционалним политичким партнерима у криминализовању и лоповлуку Црне Горе тада били у Скупштини ова резолуција би била данас усвојена“, казала је Зороњић.

Она истиче да Бошњачка странка геноцид у Сребрници није помињала деценијама док је на најјефтинији начин служила ДПС-у и купила мрвице колача власти.

„Те мрвице колача власти послужиле су само главешинама Бошњачке странке да стекну енормно богатство док припадници Бошњачког народа у Црној Гори нијесу осјетили никакву корист. Бошњаци и даље живе у најсиромашнијим крајевима државе и масовно се исељавају из земље“, наглашава Зороњић.

Она закључује да је свима одвећ јасно да Бошњачка странка није ексклузивни заступник бошњачког народа у Црној Гори већ интересна скупина која је док је могла служила да аминује криминално, корупционашку и лоповску власт Демократске партије социјалиста чији су били и активни саучесници, и због чега ће, вјерује Зороњић, многи од њих ускоро одговарати пред надлежним органима.