“logo”/

ИЗВОР: IN4S.NET

Бар је један од градова који је и даље под владавином бившег режима, мада мало окрњеног у последњим данима, јер је старији и већи партнер ДПС избацио из игре млађег и мањег партнера Социјалдемократе Мића Орландића замијенивши их Радомиром Новаковићем Цаканом. 

Ову причу посвећујемо онима који деценијама са својим породицама живе на рачун буџета града Бара и Црне Горе. Један од симбола ДПС-а у Бару је Драган Симовић, предсједник Општинске изборне комисије, некадашњи потпредсједник Општине, директор Луке, требало би доста редова овог текста да набројимо све функције које покрива вјерни функционер Ђукановићевог режима.

Последња у низу је директорска функција у ЈП Можура, која је и предмет нашег интересовања. Наиме Симовић је у Можури према имовинском картону примао плату од преко 1500,00 еура, али је нејасно по ком основу је на основу престанка радног односа у августу 2020. г примио 51358,00 евра.

Симовићу је отпремнину изгласао борд директора чији је предсједник био. Током свог службовања у Можури како се може видјети из имовонског картона Симовић је добијао и варијабиле које су знале ићи и до износа од 8400,00 евра.

Осим Симовића на буџету Општине Бар су и његова ћерка Сања Симовић Митровић, која је Сектетар Секретаријатаза привреду, такође члан ДПС-а, са просјечном платом од 934,00 еура. И син Драгана Симовића, Никола Симовић је на општинском буџету, па је тако и поред тога што је у спортском свијету непознат, врло млад постао предсједник ФК Морнар. Супруга Драгана Симовића дугогодишња је радница Дома Здравља.

ЈП Можура је изгледа дом за многе партијске ухљебе па тако и вјечна службеница ДПС-а, Невенка Плантак, иако по годинама већ треба да је у пензији, осим посла који ради у Општини Бар, радно је ангажована и у Можури. Плантак је одборница ДПС-а гдје добија мјесечну апанажу у износу од 200 евра, њена плата у Општини Бар је 801,00 евро, а ангажована је и на уговору у Д.О.О „Можура“ са платом у износу од 300,00. Након парламентарних избора откривено је да је Плантак једна од неколико функционера барског ДПС-а која посједује стан у Београду, на Врачару, од 57 м2. Осим те некретнине Плантак посједује и кућу од 130 м2, а њен син Марјан пријавио је мјесечну зараду од 2000,00 евра.

ВИШЕ ПРОЧИТАЈТЕ НА:

ДПС „симболи“ или колико су дубоки џепови барских функционера

2 KOMENTARA

  1. Provjerite: Simović je kupio sinu trosoban stan u zgradu Pajkovica pored vatrogasne a njegova ćerka je Sanja je predsjednica komisije za restoruciju i prima pare tu evo 6-7 godina

KOMENTARIŠI

Molimo upišite Vaš komentar
Molimo unesite Vaše ime