“logo”/

Došao je na vlast na talasu uličnih protesta kao kadar ogranka Komunističke partije Slobodana Miloševića u džemperu a danas je milioner i, po procjenama zapadnih medija najbogatiji predsjednik u Evropi. Uprkos tome firma čiji je vlasnik Milo Đukanović ima blokiran račun zbog enromnog duga!

Ovu nevjerovatnu informaciju prenose danas Vijesti navodeći da je kompanija Global Montenegro, u vlasništvu crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića, ponovo ima blokiran račun – 11 dana zbog duga od 12.456.821,8 eura.

“To pokazuje novi spisak onih sa blokiranim računima, koji je juče objavila Centralna banka (CBCG) sa presjekom na 31. decembar prošle godine.

Zvanični podaci na sajtu CBCG pokazuju da se radi o blokadi po rješenju javnog izvršitelja Aleksandra Boškovića koje je donijeto 9. septembra 2016. i rješenju javnog izvršitelja Aleksandre Tomković Vukoslavčević po rješenju koje je donijeto 8. novembra te godine.

Prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), riječ je o rješenjima kojima je određeno izvršenje upisom, pljenidbom, procjenom i prodajom udjela Vuka Rajkovića.

Đukanović i Rajković su osnivači firme. Đukanović je vlasnik 50 odsto udjela, ali je prenio prava upravljanja zbog državne funkcije.

Firma gazduje zemljišnim kompleksom od 20 hiljada kvadrata u podnožju brda Košljun na ulazu u Budvu.

Global Montenegro je u julu prošle godine izašao iz blokade, nakon nešto više od godinu neprekidne blokade zbog duga od 111,9 hiljada eura Opštini Budva po osnovu poreza na nepokretnosti.

Na novom spisku CBCG nalazi se i fudbalski klub “Rudar” iz Pljevalja čiji je račun u blokadi devet dana zbog duga 12.030 eura, kao i fudbalski klub “Jedinstvo” iz Bijelog Polja koji je u blokadi četiri dana jer duguje 6.663 eura. Ukupno su na kraju decembra bili blokirani računi 18,85 hiljada preduzetnika i firmi”, pišu Vijesti.

 

KOMENTARIŠI

Molimo upišite Vaš komentar
Molimo unesite Vaše ime