“logo”/

Krivokapić: Đukanovića briga za državu ukoliko neće biti njen vlasnik

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne dozvoljava mirnu tranziciju vlasti i nastavlja u višegodišnjem maniru da državu tretira kao svoj feud, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić

On je to napisao na svom Tviter nalogu povodom odluke Đukanovića da vrati na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donijela Skupština na sjednici 29. decembra, među kojima su i izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopšteno je iz kabineta predsjednika. Prilikom donošenja odluke pozvao se na član 94 stav 1 Ustava.

“Odluka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, da vrati nekoliko zakona koji su usvojeni na sjednici Skupštine 29. decembra 2020, na ponovno odlučivanje, najbolje pokazuje kako proces kohabitacije funkcioniše u praksi. Osim što krsi Ustav, zakone ove zemlje, Đukanović se igra građanima, njihovom imovinom i pravima koja proističu iz Ustava”, naveo je Krivokapić.

Abazović: Đukanović dao sebi žuti karton, ako prekrši Ustav smijenićemo ga

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vraćanjem zakona na ponovno glasanje “dao sebi žuti karton”.

“Vraćanjem zakona na ponovno glasanje, Đukanović dao sebi žuti karton. Ako prekrši Ustav smijenićemo ga”, napisao je Abazović na Tviteru.

Borovinić Bojović: Đukanović nastavlja da urušava zdravstveni sistem

Ministarka zdravlja Jelena Borović Borović saopštila je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbijanjem da potpiše izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, “nastavio da urušava zdravstveni sistem Crne Gore”.

Kako je navela na Tviteru, Đukanović tom odlukom “podržava svoja dugogodišnja politička kadrovska rješenja na rukovodećim pozicijama u zdravstvu”.

“Na Vašu žalost, predsjedniče, do promjena će uskoro neminovno doći”, napisala je Borovinić Borović na Tviteru.

Spajić: Zbog odluka Đukanovića 99 odsto privrednih subjekata je sada nelegalno

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić naveo je da je zbog odluka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da vrati na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donijela Skupština na sjednici 29. decembra, “99 odsto privrednih subjekata u Crnoj Gori je sada nelegalno”.

“Odbijanjem da potpiše set ekonomskih zakona koje je nova vlada donijela kao vid pomoći privredi uslijed covid krize, predsjednik Đukanović pokušava da nastavi svoju “politiku ekonomski spržene zemlje”. Zbog ovog poteza, 99% privrednih subjekata u CG je sada nelegalno…”, napisao je Spajić na Tviteru.

Dodao je da privredne subjekte Đukanović “dovodi u situaciju da moraju da plaćaju kazne jer nisu imali vremena da se fiskalizuju”.

“A defakto je bacio pod voz i dio privrede pogođene covid-om jer je zaustavio podršku i kreditiranje iste neprodužavanjem roka za primjenu Bazel 3 standarda”, napisao je Spajić.