“logo”/

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović pozvao je građane da odustanu od masovnog okupljanja, koje je planirano za ponedjeljak u 12 časova ispred Skupštine Crne Gore i pozvao ih “svoje političke stavove iskažu kroz forme koje poštuju zdravstvene mjere”.

Ministar je povodom poziva na javno okupljanje na društvenim mrežama, koje je zakazano za sjutra u 12h, ispred zgrade Skupštine Crne Gore, podsjetio da su masovna okupljanja zabranjena zbog epidemioloških mjera u cilju zaštite zdravlja stanovništva.

“Poštujem i ohrabrujem pravo na izražavanje političkog stava, ali sada nije vrijeme za masovna okupljanja, bitno je da sačuvamo zdravlje i sigurnost”, poručio je Sekulović.

On je dodao da kršenje zakona treba sankcionisati ali pozvao da se vodi računa o potpunoj zaštiti ljudskih prava.

“Uprava policije će djelovati preventivno, što je najbitnije ali će, u slučaju potrebe, preduzeti neophodne mjere u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira i zaštite bezbjednosti svih građana Crne Gore”, istakao je Sekulović.

“Siguran sam da ćemo, kao društvo, pokazati zrelost i izbjeći incidentne situacije koje ne idu na ruku nikome. Već nas udaljavaju od težnji da gradimo društvo u kojem se problemi prevazilaze kroz dijalog. Naš cilj je da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, svim građanima obezbijedimo jednaku zaštitu bezbjednosti”, zaključio je Sekulović.

KOMENTARIŠI

Molimo upišite Vaš komentar
Molimo unesite Vaše ime