“logo”/

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević i načelnica područne jedinice Uprave za nekretnine Tivat, Ana Lakićević Grdinić pušteni su u petak veče da se brane sa slobode nakon što ih je saslušao sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, prenijela je Televizija Vijesti.

Aida Muzurović, savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici, saopštila je da je “nakon saslušanja okrivljenih D.K i A.G odbijen je predlog Specijalnog državnog tužilaštva za određivanje pritvora”

Kovačević i Lakićević Grdinić uhapšeni su 23. decembra po nalogu SDT i tada im je određeno zadržavanje do 72 sata.

Kovačević je bio uhapšen pod sumnjom da je stvorio kriminalnu organizaciju u kojoj su između ostalih djelovali i Lakićević Grdinić i Pavićević. Na teret im se stavlja i da su počinili krivično djelo – zloupotreba službenog položaja, odnosno da su u više predmeta državne resurse koristili u privatne svrhe.

Podsjetimo Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i osam sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske držani su u pritvoru 72 sata zbog sumnje da su odgovorni za održavanje litije u Nikšiću zbog čega su navodno prekršili mjere koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo zbog sprečavanje širenja korona virusa.

U Crnoj Gori je u trenutku hapšenja Vladike Joanikije bilo par desetina zaraženih virusom Covid 19. Žalbe na pritvor koje su uložili advokati osam sveštenika i episkopa Joanikija, bile su odbijene.

Četiri mjeseci kasnije kada se broj inficiranih koronavirusom u Crnoj Gori brojao hiljadama, predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela Milutin Simović na svom fejsbuk profilu se uživo uključio sa tzv “patriotskog skupa”, iako je NKT zabranilo politička okupljanja do stotinu ljudi. Simović je kasnije izbrisao taj snimak sa svog profila. Policija od tada nije uspjela da otkrije ko je organizator “patriotskog skupa” koji je prema zvaničnoj procjeni Uprave policije okupio 50,000 ljudi na prostoru na kojem je, ukoliko se okupi četiri osobe na metru kvadratnom, maksimalan može da stane nešto manje od 12,000.

Simović je danas predsjednik opštine Nikšić.