“logo”/

Dr Vladimir Leposavić, ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava nije odgovarao na pitanja predstavnika propalog DPS režima na Zakonodavnom odboru Skupštine Crne Gore!

Glasovima sedam poslanika vladajuće većine Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore izjasio se da je Predlog zakona o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti u skladu sa Ustavom Crne Gore. Odbor se izjasnio da je Predlog zakona u skladu sa Ustavom i pravnim sistemom.

Za je glasalo sedam poslanika vlasti, a pet poslanika DPS je glasalo protiv.

Predsjednik odbora Marko Kovačević je rekao da ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić nakon rasprave neće odgovarati na pitanja poslanika.

To je naišlo na negativnu reakciju poslanika opozicije koji su saopštili da se to do sada nikada nije dešavalo, da je to nezapamćeno ponašanje predlagača, da je to ponižavajuće ponašanje i da su ostali uskraćeni za odgovore na pitanja koja su postavili. Najteže je to pogodilo Draginju Vuksanović- Stanković.

Poslanica SDP-a Deraginja Vuksanović Stanković je tražila da se zakon u Skupštini usvaja dvotrećinskom a ne apsolutnom većinom.

A jeste li prethodni zakon usvajali dvotrećinskom većinom?“, pitao je Zogović.

Na sednici Zakonodavnog odbora, bivša predsjednica SDP-a, Draginja Vuksanović – Stanković, u diskusiji uvrijedila je Srbe u Crnoj Gori.

Najviše sam ponosna na to što me moja majka, izvorna Srpskinja pravoslavka, ne posrbica, nego izvorna Srpkinja”, rekla je Vuksanović.

Na ovakve riječi je predsednik odbora Marko Kovačević prekinuo njeno izlaganje i zamolio da koristi primeren rječnik. Kovačević joj je objasnio da je termin neprihvatljiv i da analogijom isto tako neko može uvrijediti neku drugu naciju.

Nakon ove intervencije, Vuksanović-Stanković nastavlja sa korišćenjem termina istog termina ne obraćajući pažnju na intervenciju Kovačevića.

Uporno ponavljam da sam najponosnija na činjenicu što me moja majka, rodom iz Užičke Požege, gdje mi je ujčevina, što je moja majka izvorna Srpkinja, a ne posrbica…”, izjavila je Vuksanović- Stanković.

2 KOMENTARA

Comments are closed.