“logo”/

Andrija Popović, šef Liberalne partije koja uživa status „priveska DPS-a“, progovorio je javno o planu bivšeg „hibridnog režima“ o kojem se već danima šuška: bivša vlast pokušaće da spriječi demontažu svog sistema uličnom pobunom tzv. „Komitskog pokreta“!

Popović je za dnevnik RTCG-a najavio proteste protiv izmjena diskriminativnog Zakona o slobodi vjeroipovjesti u Skupštini Cnre Gore.

O protestima tzv. „komita“ u koji su, prema nezvaničnim informacijama uložena ogromna sredstva, upoznate su zapadne diplomate u Podgorici.

Ovakav razvoj događaja je bio i očekivan. Juče objavljena analiza Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije sa sjedištem u Ljubljani u neku ruku predvidjela je kako će bivši “hibridni režim” pokušati da brani svoje problematične biznise.

U Crnoj Gori još uvijek imamo UDB-u, koja nikada nije rasformirana, jer se postavlja pitanje ko prijeti Crnoj Gori i koliko potencijala ima da se odbrani. Crnoj Gori prijete visoko organizirani kriminalci i tu je potrebna osposobljena i opremljena jaka policija i tužilaštvo. Zbog toga je potrebno poduzeti nekoliko adekvatnih mjera, koje će „opametiti“ kriminalce. U Crnoj Gori sve je kapilarno prožeto kriminalom i korupcijom, a rješenja je potrebno tražiti „od glave prema repu“”, piše u analizi IFIMES-a.

Najava “protesta komita” stiže uoči demontaže DPS-ove javne i tajne policije. To odgovara projekciji IFIMES-a da “Milo Đukanović i djelovi njegovog propalog režima svim sredstvima intenzivno nastavljaju sabotiranje legalno izabrane vlasti u Crnoj Gori”.

Analitičari smatraju, da Milo Đukanović planski sabotira novu Vladu Crne Gore, da napada Zapad i da se ponovno približava Rusiji. Potpisivanje nedavnih apela podrške režimu Mila Đukanovića od javnih ličnosti/intelektualaca iz regiona bila je smišljena manipulacija i prilika za manevar Đukanovića, da sebe predstavi kao prozapadnog političara, dok je na drugoj strani otvarao prostor za zaokret prema Rusiji”, navodi se u analizi IFIMES-a.

Iz IFIMES-a su dodali da “djeluje neobjašnjivo na koji su način Milo Đukanović i njegov režim uspjeli animirati dio javnosti u regionu na priči od opasnosti stvaranja neke nove „velike Srbije“. I najobičnijim poznavaocima političkih prilika je bilo jasno, da je Đukanović izgubio podršku Zapada momentom ulaska u NATO i da je konačno odigrao svoju ulogu”.

Analitičari procjenjuju, da je većina lobiranja bila sponzorirana i da je samo manji dio lobista vjerovao u priču o „velikoj Srbiji“. Postavljaju se pitanja, da li Đukanovićevi lobisti iz regiona stoje i iza napada na zapadne ambasade u Podgorici odnosno podržavaju li Đukanovića u njegovom sukobu sa Zapadom i potkopavanju nove proevropske crnogorske vlasti.

Kombinovano djelovanje Đukanovićevih lobista, saradnika njegove tajne policije koji su dobili zadatak da uz ogromnu finansijsku podršku organizuju što masovnije proteste, podržava se kampanjom promotera bivšeg režima preko već poznatih medijskih adresa, među kojima su i neke koje se finansiraju novcem poreskih obveznika Crne Gore.

IFIMES: CRNA GORA 2020 – ĐUKANOVIĆEV RAT SA ZAPADOM

6 KOMENTARA

 1. Zamolio bih Popovica da mi ne ometa miran i slobodan zivot. Ako misli da ce mu to biti dozvoljeno grdno se vara.

 2. Пура, имаћете ви другог посла наредних дана, недјеља и мјесеци. И неће вам се допасти тај посао, али ћете морати ви да одговарате народу, а не неко вама. Тика така Пура, прошло је вријеме лоповчина

 3. Komite izlate da brane svetinje: Milov i Duskov majbah, Splendid, Vilu od 10 miliona “Ivanovićevu”, Voli banane biznis etc

  • i sve to za par sendvica i 5 litara goriva na pumpu.. i sa crnom gorom u srcu Evivax! Nika vishe 1918!!1

 4. Ne izlaze komite,izlaze crnogorski gradjani koji nece dozvoliti Leposavicu i ostaloj bandi svetosavaca,da crnogorske spomenike kulture prebace u vlasnistvo Srpske crkve i Srbije!

 5. Да бране (с)тековине бивше власти?
  Немојте их ви бранити, не би то они дозволили, ка’ да ви знате што они имају.
  Сами ће они то објаснити пред Законом, добиће нотну свеску да лакше пјевају. Полакоте, треба да уфате интонацију, а онда све по реду. Добро, нико им није крив, сами су одабрали па нека тако јуначки бране своје “тековине”.

Comments are closed.