Službeno vozilo šefova
“logo”/

Glasnogovornici partija koje su činile bivšu vlast u Crnoj Gori, grme ovih dana o ugroženosti države i Crnogoraca, sekularne države i pravnog sistema ali nikako da registruju ključne poruke koje su nam ovih dana stigle od međunarodne zajednice.

Nakon što je Fridom haus, prije smjene vlasti, zaključio da je Milo Đukanović godinama unazad uvećavanim zarobljavanjem države, zloupotrebom vlasti i taktikom strahovlade, odveo državu ispod crte, čime je iz kategorije djelimično konsolidovanih demokratija “pala” u grupu tranzicionih odnosno “hibridnih režima”, stigle su nove packe.

Novi ambasador Francuske u Podgorici Kristijan Timonije imao je nedavno vrlo jasnu poruku da je “bogatstvo u Crnoj Gori koncentrisano je na 10 ili 12 porodica” zbog čega treba prekontrolisati pravila o proširenju!

“Crna Gora prerano počela da otvara poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom a da suštinski napredak nije ostvarila, navodeći primjer – da se u Crnoj Gori konstantno bogati 10-12 porodica”, naveo je Timonije u Skoplju na skupu koji je organizovao “Civil Rights Defenders”.

Nova poruka koju u redovima bivše vlasti stigla je na adresu RTCG-a, nakon što je novinarka Tamara Nikčević bliska doskorašnjem “hibridnom režimu” skandaloznim optužbama uvrijedila američku ambasadorku.

“Neosnovane optužbe protiv ambasadorke Rajnke izrečene juče na RTCG jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori. Razočaravajuće je vidjeti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa, koji ima mandat da informiše, a ne da obmanjuje javnost”, saopšteno je iz Ambasade SAD u Podgorici.

Medij koji se finansira novcem poreskih obveznika Crne Gore a uređivačkom politikom liči na bilten doskorašnje vlasti, ni nakon ovog skandala nije promijenio “kurs”.