More

    Zvanično: Obustava svih javnih i privatnih okupljanja, obustava nastave na najmanje 15 dana

    Privremeno se zabranjuje i ulazak kruzera i jahti …

    Obustava svih javnih i privatnih okupljanja i skupova, obustava nastave u obrazovnim ustanovama na najmanje 15 dana, najbitnije su mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, javljaju Vijesti.

    Između ostalih, mjere su sljedeće:

    Zabrana uplovljavanja svih kruzera i jahti u luke Bar, Budva, Kotor, Porto Montenegro, Risan, Porto Novi i Zelenika do 2. aprila 2020. godine.

    Zabrana svih okupljanja stanovništva na zatvorenim i otvorenim javnim mjestima (sportski, politički, vjerski, kulturno-umjetnički, privatni i drugi skupovi uključujući i posjete licima smještenim na bolničko liječenje u zdravstvenim ustanovima, centre socijalne i dječje zaštite ili se nalaze na izdržavanju kazne zatvora)).

    Prekid obrazovno-vaspitnog rada u javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama u trajanju od najmanje 15 dana sa početkom 16. marta 2020. godine, prenose Vijesti.

    Poslodavcima da zaposlenima omoguće obavljanje poslova i radnih zadataka od kuće, u skladu sa prirodom posla.

    Poslodavcima da izvrše preraspodjelu radnog vremena jednom od roditelja, staratelju, ili usvojiocu djeteta mlađem od 11 godina, tokom perioda iz tačke 2 naredbe, u skladu sa prirodom posla.

    Naredba stupa na snagu 13. marta.

    Pročitajte i ovo

    28,102FanovaLajkuj
    2,885PratilacaZaprati
    4PretplatnikaPretplatite se

    Povezani članci